Mobilya sektörünün genç elleri

Son dönemde üretimin arttığı mobilya sektöründe, çırak, kalfa ve usta sayısı yeterli değil. Bu nedenle, sektörde büyük bir istihdam açığı var. Mobilya atölyesindeki çırakların ortalama maaşı ise ortalama 20 bin liradan başlıyor.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Hayatımıza renk katan mobilyalar işte bu atölyelerde üretiliyor. Öyle ki bu atölyelerde büyük bir emek var. İşte buralarda çalışan gençlerin hedefiyse kendi iş yerlerinin sahibi olmak.

Mesleğe çıraklıktan başlayan bir genç, “18 yaşındayım. 5 yıldır bu işi yapıyorum. Babamın işiydi bu işe devam ettim. Bu işi yaparken çok mutlu hissediyorum. Aynı böyle bir atölye açarsam memnun olacağım. Aslında güzel bir işçilik hem göz zevki olan bir iş” ifadelerini kullandı. Hem çok küçük yaşta mesleğe atıldı hem de severek yapıyor. Onun gibi pek çok genç gelecekte kendi atölyesini açmak için ter döküyor.

Mobilya sektörünün genç elleri

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Mobilya sektörü gün geçtikçe büyüyor. Bu da daha fazla iş gücü demek. İşte bunun için de çırak, kalfa ve ustaya ihtiyaç var. Mobilya sektöründe çırakların maaşları ortalama 20 bin liradan başlıyor. Kalfa ve ustaların maaşlarıysa, 30 bin liradan 60 bin liraya kadar çıkıyor. Mesleğe genç yaşta adım atanların çoğu şimdilerde kendi işinin patronu.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow