hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mossad ajanı FETÖ'cü eski polis çıktı

    KAYNAKCNN TÜRK

    MİT'in Mossad operasyonunda aralarında bir özel dedektifin de bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alınmıştı. O şüphelilerden İsmail Kaya'nın, FETÖ üyeliğinden ihraç edilen polis olduğu ortaya çıktı. İsmail Kaya'nın, Muhsin Yazıcıoğlu suikastı soruşturmasındaysa itirafçı olarak ifade verdiği belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MİT ve İstanbul Emniyeti’nin ortak operasyonuyla, edindikleri bilgileri Mossad'a satan 7 şüpheli gözaltına alınmıştı. O şüphelilerin 5'i görevden ihraç edilen polisti. Şüpheli İsmail Kaya'nın ise FETÖ üyeliğinden ihraç edildiği ortaya çıktı.

    Hakkında daha önce FETÖ üyesi olduğu için adli işlem yapılan eski polis İsmail Kaya'nın eşi hakkında da işlem yapıldığı tespit edildi. Mossad’a ajanlık yaparken yakalanan İsmail Kaya’nın, Muhsin Yazıcıoğlu suikastı soruşturmasında da itirafçı olarak ifade verdiği ortaya çıktı.

    Mossad ajanı FETÖcü eski polis çıktı

    İsmail Kaya, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümünden 10 yıl sonra önemli itiraflarda bulunmuştu. Kaya, o dönem verdiği ifade de düşen helikopterin yerinin kazadan hemen sonra belirlendiğini söyledi. Buna rağmen helikoptere 3 gün sonra ulaşıldı.

    İsmail Kaya ifadesinde, arama-kurtarma faaliyetlerinin durdurulmasına yol açan yalan bilgiyi de anlattı. Yazıcıoğlu’nun bulunduğu ve hastaneye götürüldüğüyle ilgili yalan bilgi notunu, emniyet amiri Dursun Özmen'in baskısıyla çektiklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mossad ajanı FETÖcü eski polis çıktı

    6 kişinin tutuklandığı Mossad operasyonunda yakalanan İsmail Kaya'nın evinde yapılan aramadaysa 4,5 kilogram kokain ele geçirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow