hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MOSSAD’ın Türkiye planı ne?

    Türkiye'de MOSSAD ajanlarına yönelik operasyonlar aralıksız sürüyor. Bugüne kadar Türkiye’de yapılan operasyonlarda, MOSSAD adına casusluk faaliyeti yürüten 160'ın üzerinde şüpheli yakalandı. İsrail’in gizli Türkiye planı ne? MOSSAD casusları Türkiye’de neyi hedefliyor? Detaylar CNN TÜRK Muhabiri Ümit Uzun'un hazırladığı Vizör ‘de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyada Amerikan CIA'inden sonra en büyük ikinci casusluk örgütü olan İsrail'in casusluk örgütü MOSSAD, son dönemde Türkiye'de faaliyet yürütmek için organize oluyor. O casuslara yönelik operasyonlarsa aralıksız sürüyor.

    MOSSAD’ın Türkiye planı ne

    Coşkun Başbuğ: Türkiye hedef ülke. Kimler tarafından? Emperyalist güçler tarafından. MOSSAD şöyle düşünüyor; Türkiye bir kere baş tehdit. Dolayısıyla Türkiye içinde özellikle Orta Doğu kökenli yabancılardan kim var? Ne tür faaliyetler yürütüyor ve yaptığı faaliyetler nelerdir? Bunu öğrenmek istiyor. Yine aynı şekilde Türkiye'de İsrail aleyhtarı vakıf, kurum ne varsa bunlarla ilgili bilgi ve belge elde etmek istiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MOSSAD’ın Türkiye’de faaliyet gösterme girişimleri, 2015 yılında düzenlenen Hendek operasyonlarına kadar uzanıyor.

    Nihat Uludağ: Büyük Orta Doğu diye bir proje var. Bu proje kapsamında Orta Doğu’da Türkiye’yi de içeren 3 ülkeyi içine alan büyük bir Kürdistan devleti kurulacaktı. Ne yapıldı? Türkiye’nin bazı doğu ve güneydoğu illerindeki evlerin arasına çukurlar kazıldı, hendekler kuruldu ve evleri birbirine bağladılar. Tüneller kazdılar. Bir gece vatandaş uyandığında evinde, mutfağında, yatak odasında PKK’lı teröristlerle karşılaştı.

    O dönem operasyonlarda bine yakın şehit verildi. Bölge teröristlerden temizlendi.

    Nihat Uludağ: Türkiye’nin dış politikasında muazzam dönüşümler meydana geldi. Bir yandan ekonomik abluka oluşturdular, diğer yandan etki altına aldıkları bütün terör örgütlerini Türkiye’nin üzerine yönlendirdiler. Bir bakıyorsunuz DEAŞ, diğer yandan PKK, diğer yandan DHKP/C aklınıza gelen bütün terör örgütleri.Ne olduysa o dönemden sonra Türkiye’ye savaş ilan etti. Ajanlarını casuslarını Türkiye’ye gönderdiler. MOSSAD özellikle bu noktadan sonra Türkiye’ye var gücüyle saldırmak için elinden geleni yaptı.

    15 Temmuz darbe girişimi sonrasıysa süreç tamamen değişti. Güç kaybeden MOSSAD taşeron ajan planını devreye soktu. Özel eğitimlerle yetiştirdikleri ajanları sahaya sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Coşkun Başbuğ: 15 Temmuz sonrası içimizde ihanet şebekesini bir anda temizleyip atınca o safrayı iş değişti. MOSSAD açısından, CIA açısından, diğer devletler açısından...

    Nihat Uludağ: Geçmiş yıllarda Türkiye denince akla casuslar cenneti ajanlar cenneti denirdi ama milli istihbarat teşkilatının İKK timleri artık o casuslara, o ajanlara da adım atamaz hale getirdi. Bunu gören MOSSAD kendi ajanlarını riske etmemek için, Türkiye’de kendisine taşeron casuslar kiraladı.

    Coşkun Başbuğ: Eski asker veya eski emniyet mensubu kanun yetki vermiş bu tür ofisler açabiliyorsun. Açtığın zaman MOSSAD sana yaklaşır zaaflarını ortaya çıkarır. Sonra sende müsait bir yapı bulduğu an ilişkileri geliştirir, ardından yavaş yavaş zehirini akıtır. En son kendi istediği noktaya getirir.

    İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı Türkiye’nin duruşu da önemli bir etken.

    Coşkun Başbuğ: Gazze de yaptıkları ortada Türkiye’de İsrail’in ipliğini pazara çıkaran bütün dünyaya bunu servis eden ve hareketlendiren bir ülke dolayısıyla MOSSAD’ın Türkiye’yi hedef almaması gibi bir şey düşünülemez.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Güçleri yaptığı operasyonlarla MOSSAD’a göz açtırmıyor. Son operasyonda MOSSAD’a bilgi satan 7 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında televizyonlarda sabah programlarına katılan, Eski Emniyet Personeli Hamza Turhan Ayberk’de var.

    Nihat Uludağ: Türkiye’de artık istihbarata karşı koyma timler, bu ajanlara bu casuslara geçit vermiyor.

    Coşkun Başbuğ: Türkiye bu konuda hakikaten mükemmel. Dolayısıyla bu yapılar ancak burada hayal kurarlar. İşin ilerlediğini yürüdüğünü zannederler ama istihbarat dünyasında temel kuraldır. Bu sonunda kimin kazandığına bakılır. İşte o noktaya geldiği zaman Milli İstihbarat Teşkilatı'nın bileğini bükecek yok şu anda.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow