MSB: Bir mağara daha kullanılamaz hale getirildi

Irak’ın kuzeyinde devam edilen Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım operasyonları sırasında tespit edilen çok sayıda mağara kullanılamaz hale getiriliyor. Milli Savunma Bakanlığı da terör örgütü PKK tarafından kullanılan bir mağaranın görüntülerini paylaştı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Irak kuzeyinde icra edilen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları ile terör temizliğimiz hız kesmeden devam ediyor. Bölgedeki arama-tarama faaliyetlerinde tespit edilen bir mağara daha komandolarımız tarafından kullanılamaz hâle getirildi.” denildi.

Ayrıca operasyona katılan bir asker tarafından çekilen mağara görüntülerine de yer verildi.

Görüntülerde askeri personel tarafından mağaranın 20 metre derinliğinde ve 2 virajdan oluştuğu ayrıca uçak ve topçu saldırılardan korunmak için bu şekilde tasarlandığı belirtiliyor.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow