hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muhalefette "meydan" savaşı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yerel seçime geri sayım sürerken, 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde ittifak ortağı olan CHP ile İYİ Parti arasındaki gerginlik had safhaya yükseldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bazı seçim bölgelerinde İYİ Parti adaylarının çekilmesini istemesi Akşener'i kızdırdı. Özel'in "vicdansız" olarak seslendiği Akşener'in cevabı da aynı tonda, sert oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seçim yaklaştıkça nabız yükseldi muhalefet partisi liderleri arasında gerilim arttı. Seçilen kelimeler ise oldukça sertti.

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel Balıkesir mitinginde konuştu. Kentte, İYİ Parti ile yürütülen ittifak çalışmalarının, tüm çabasına rağmen sonuçsuz kaldığını söyledi. Akşener'e yüklendi.

    Muhalefette meydan savaşı

    “Şu ana kadar çok uğraştık, görüyorsunuz. Konuştuk, özel konuştuk görüştük ama verilen sözler unutuldu. Ya yüz yüze bakıyoruz dün methettiklerinize nasıl küfrediyorsunuz? Sende olmayan vicdan, insaf İYİ Parti’nin iyi insanlarında var, hepsinden oy istiyorum.”

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Özel'e tepkiliydi. “Özgür Özel diyor ki 'sakın ola ki CHP'nin dışında bir partiye oy vermeyesiniz yoksa AK Parti kazanır. İYİ Parti'nin de adayı olgunluk gösterip ayrılmalıdır' diyor. Türk siyasetinde bu şekilde bir cıvıklık, bir ayıp asla olmamıştır.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhalefette meydan savaşı

    Akşener, CHP'nin tutumunu sert eleştirdi. “Sizlerin oyuna talip olmak başka bir şeydir ama bedavadan "AK Parti kazanmasın, Hamdi Başkan oy bölüyor, kendisi çekilsin biz kazanalım." bunun adına bizim Rumeli köylerinde "yan gel Osman" denir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow