Narin davasında bir şikayet daha! ''Hakim sanığa karşı tarafsız davranmıyor''

KAYNAKCNN TÜRK

Diyarbakır'da Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin yürütülen suç ve suçluyu kayırma davasında yeni bir gelişme var. Altısı tutuklu, 15 sanığın yargılandığı davada, mahkeme hakimi ikinci kez HSK'ya şikayet edildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

"Haklarımız hatırlatılmadı, iddianame okunmadı," iddialarıyla mahkeme hakimi şikayet edilmişti. İkinci bir şikayet de tutuklu Salim Güran'ın işçisi Mehmet Selim Atasoy'un avukatından geldi.

MAHKEME HAKİMİ 2. KEZ ŞİKAYET EDİLDİ

Cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nde bulunmuştu 8 yaşındaki Narin Güran'ın. Ölümüne ilişkin davalar hala sürüyor. 14 Nisan'da görülen ilk duruşmada altısı tutuklu, toplam 15 sanığın yargılandığı "suçluyu kayırma" davasının ardından, 17 Nisan'da sanık avukatları, mahkeme hakimini Hakimler ve Savcılar Kurulu’na şikayet etmişti. Hazırlanan dilekçenin gerekçesi ise, sanıklara haklarının hatırlatılmadığı, iddianamenin okunmadığı halde savunmalara geçildiğiydi.

"SANIK İÇİN SUNULAN DELLİLER DİKKATE ALINMIYOR"

17'nci Asliye Mahkemesi'nde 2 Mayıs’ta düzenlenen 3'üncü duruşmada mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vermişti. Kararın ardından tutuklu Mehmet Selim Atasoy da avukatı Mehmet Selim Aslan aracılığıyla, mahkeme hakimini Hakimler ve Savcılar Kurulu’na şikayet etti.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

HAKİM SANIĞA KARŞI "TARAFSIZ DAVRANMIYOR" İDDİASI

2 Mayıs'ta yazılan dilekçede "sunulan delillerin dikkate alınmadığı, Mehmet Selim Atasoy'a karşı suçlama olmamasına rağmen tutuklu bulunduğu" yer aldı. Ayrıca hakimin, 2 farklı kişiyi silahla yaralamış şüpheliyi serbest bıraktığına dair kararına da dikkat çekildi. Bu gerekçelerle hakimin tarafsız davranmama ve görevi kötüye kullanma nedeniyle hakkında adli soruşturma başlatılması istendi.

Davanın bir sonraki duruşması ise 30 Mayıs'ta görülecek.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow