Narin davasında yeni gelişme: Güranların avukatından ''telefon'' yorumu
Diyarbakır'da henüz 8 yaşındayken, acımasız bir cinayete kurban giden Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin davada yeni gelişmeler var. Bir adli bilişim mühendisi tarafından, tutuklu 4 sanığın cep telefonu kayıtlarına ilişkin hazırladığı rapor, istinaf mahkemesine sunuldu. Peki o raporda yer alan detaylar neler, sanık avukatları konuya ilişkin neler söyledi?
SANIKLARIN CEP TELEFONU KAYITLARI MAHKEMEYE SUNULDU
Cinayet günü hangi adımları attılar, telefonlarında kimlerle konuşup mesajlaştılar? O güne ait birçok sır perdesini aralayabilecek telefon kayıtları mahkemeye rapor olarak sunuldu.
8 yaşındaki Narin Güran’ın Diyarbakır’da öldürülmesine ilişkin davada bir gelişme daha yaşandı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile tutuklu bulunan anne Yüksel, amca Salim ve ağabey Enes Güran ile 4 yıl 6 ay hapis cezasıyla tutuklanan Nevzat Bahtiyar'ın cep telefon kayıtları bir adli bilişim mühendisi tarafından incelendi.
O inceleme sonucunda hazırlanan rapor, Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi'ne sunuldu.
"BAHTİYAR'IN SAVUNMASININ ÇÖKTÜĞÜ SONUCUNA VARDIK"
Sanık Yüksel Güran'ın avukatı Yılmaz Demiroğlu, Nevzat Bahtiyar'ın verdiği beyanların hakikate uymadığını söyleyerek, ilk derece mahkemesinin kısmen esas aldığı daraltılmış baz raporu hakkında konuştu.
Uzman bilirkişilerden alınan görüşe göre noktasal tespitin mümkün olamayacağı, anlık canlı takipte dahi yanılma payı olabileceğini, bu şekilde yapılan konum tespitinin mümkün olmadığını söyledi.
"Nevzat Bahtiyar'ın savunmasının çöktüğü sonucuna ulaştık" dedi. Demiroğlu, müvekkillerinin tutukluluğunun değerlendirilerek, tahliyeleri için başvuru yapacaklarını söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Plastik fabrikasında yangın: Dumanlar gökyüzünü kapladı
BABALAR GÜNÜ MESAJLARI 2025: Resimli, Duygusal, Anlamlı, Şiirli Babaya, Eşe, Dedeye Göndermelik Babalar Günü Mesajları! Babalar Gününüz Kutlu Olsun!
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
LGS heyecanı: Milyonlarca genç ter döktü | Sorular ve cevapları yayımlandı
Aksaray'da sıcak hava balonu faciası: Ölü ve yaralılar var