Nusret 2023 Davet Tatbikatı başladı
Çanakkale Saroz Körfezi tatbikata ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin öncülüğünde nusret 2023 Davet Tatbikatı Saroz Körfezinde başladı. Tatbikat mayın harbi planlama, eğitim olanağı sağlama ve farklı ülkelere ait mayın harbi unsurlarının birlikte çalışabilme imkanını sağlamayı amaçlıyor.
Adını 1915 yılında Çanakkale Boğazı’na döktüğü 26 mayınla 1. Dünya Savaşının kaderini değiştiren Nusret Mayın Gemisinden alıyor.
Nusret 2023 Davet Tatbikatına deniz ve hava kuvvetleriyle Sahil Güvenlik Komutanlığı bağlı unsurların yanı sıra NATO daimi mayın karşı tedbirleri görev grubu bünyesinde İtalya, İspanya, Yunanistan ve Hırvatistan’dan savaş gemileri katılıyor.
Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Nusret Tatbikatı bu kez Çanakkale Saroz Körfezinde başladı. Bu kapsamda Çanakkale Deniz Müzesi’nde brifingi ile tatbikatın detayları paylaşıldı.
Tatbikat mayın filosu komutanlığınca TCG Bayraktar Gemisinden yönetilecek. Tatbikata Türkiye’den 8 mayın avlama gemisi, 2 karakol gemisi, 2 helikopter, 1 su altı savunma timi, 1 fırkateyn ve 1 insansız hava aracı katılıyor.
Dost ve müttefik ülkelerden ABD, Malta, Romanya ve Suudi Arabistan’dan patlayıcı maddeleri etkisiz hale getirme timleri yer alıyor. Azerbaycan’ında aralarında olduğu 9 ülkeden gözlemciler katılacak
Tatbikat 6 Aralık’ta sona erecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Terör örgütü PKK'nın 47 yıllık kanlı tarihi
Terörsüz Türkiye sürecinde kritik viraj! Terör örgütü PKK silah bırakıyor
10 MAYIS İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 10 Mayıs Elektrik Kesintisi Açıklaması
Senede bir kere açıp sadece 10 gün yaşıyor! Dokunan yandı: Yüz binlerce lira cezası var!
PKK nasıl kuruldu? Abdullah Öcalan kimdir? 45 yıllık terör dönemi nasıl son bulacak?