hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dikkat: Ödediği halde borçlu görünenler SGK'ya başvurmalı!

    Genel sağlık sigortası borcu olanların hastane ve ilaç desteğinden ücretsiz faydalanabilmeleri için süre yıl sonuna kadar uzatıldı. Ancak bazı sigortalılar borcunu ödemesine rağmen sistem üzerinde borçlu olduğu görülüyor. Bu durumda ne yapılmalı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde devlet hastanelerinden faydalanılması ve destekleri alabilmek için genel sağlık sigortası pirim borcu olmaması gerekiyor.

    Genel sağlık sigortası borcu olanlar bu haktan yıl sonuna kadar faydalanabilecek. Ancak sigorta borcu olmayanların da sistemde borcu görülebiliyor. Sistemde borçlu görünenler Sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek başvuruda bulunabilir.

    Ekonomist Muhammet Bayram detayları şu ifadelerle aktardı;

    Devletimiz genel sağlık sigortası prim borcu olanların buna yararlanma hakkına bu yıl sonuna kadar uzattı ama daha önceden prim borcu olanlara ilişkin de mesaja gelmeye devam ediyor.

    BORCU OLMAMASINA RAĞMEN SİSTEMDE BORÇLU DURUMDA OLANLAR NE YAPMALI?

    Eğer bir kişinin işi olmasına rağmen, sigorta primini yatırmana rağmen kendisine ‘genel sağlık sigortası borcunuz var’ şeklinde mesajlar geliyorsa, e-devlet üzerinden bakıldığında bir borcu varsa bunun bir dilekçeyle başvurup kesilmesi gerekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vatandaşlarımız burada bizzat SGK‘ya gidip bunu düzelttirmeleri gerekiyor. Ancak burada tabi bazı hususlar da var. Gelir testi yapılıyor. Gelir testi yapıldığı zaman asgari ücretin üçte birinden daha az bir gelir varsa içinde genel sağlık sigortası primi siliniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow