hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Oğlunu kaybeden acılı baba CNN TÜRK'te: Eylem Tok ABD basınına para mı verdi?

    16 yaşındaki Timur Cihantimur, İstanbul Kemerburgaz'da ATV’sini kontrol eden Oğuz Murat Aci'ye çarpmış ve ölümüne neden olmuştu. Cihantümur daha sonra annesi Eylem Tok tarafından ABD’ye kaçırıldı. Türkiye bu kazayı konuşmaya devam ederken CNN TÜRK ekibinden Çağdaş Evren Şenlik anne ve oğlu hakkında önemli bilgilere ulaştı. Cinayet gibi kazada evladını kaybeden Baba Özer Aci detayları anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Baba Özer Aci konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

    Şimdi Eylem Hanım’a şunu söyleyeyim; Orada o çocuğa araba vermesin. Oranın trafik kuralları, şartları daha ağırdır.  Bunu bilsin ona göre hareket etsinler. Eylem Hanım her şeyi yapabilir. Bu zamana kadar tüm söylemleri yalan oldu.

    Ben eminim orada değişik kılıklara da girmiştir. Bir başkasının adına arabada almıştır. Söylenen doğrudur. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Oradaki basına parada dağıtmıştır. Bunlar her şeyi yapabilecek kapasitede insanlardır.

    Biz burada 38 gün oldu oldu. Hala evladımızın acısını içimizde yaşıyoruz. Buraya gelmeden önce oğlumun annesini, oğlumun mezarına götürdüm. Bizim de bir evlat sahibi olduğumuzu istemiyorum Eylem Hanım’ın öncelikle. Burada küçük bir yavrumuz, torunum var. O bana oğlumun emaneti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eylem Hanım’a şunu söylüyorum. Kaçmasın, gelsin teslim olsun. O çocuğu heba etmesin. Kendi çocuğu psikologdan online olarak destek alıyor ama bizde destek alıyoruz. Bizde ilaçlarla ayakta durmaya, acımızı dindirmeye çalışıyoruz.

    TEKRAR İLETİŞİME GEÇİLDİ Mİ?

    Ben vicdanlı ve merhametli bir babayım. Bülent Bey’in de böyle bir baba olmasını isterdim. Doktor olmuş ama insan olamamış. Her şeyden önce insan olmasını isterdim. Benimle iletişime geçtiğini söyledi ama kapım nerede bilmiyor. Bana taziyeye geldiğini söylüyor ama kiminle, ne şekilde geldiğini bilmiyor.

    Adli kontrole giderek hafta 3 gün imza veriyor ama nereye kadar gidip imza verecek. Kibrini, gururunu bir kenara bıraksın. İletişime geçsin, gelsin bir baş sağlığı dilesin. Bu yüreğimize su serpmez. Ne zaman olur? Oğlu ve eski eşi gelir, adalete teslim olur belki ozaman yüreğimize bir su serpilmiş olur.

    TÜRKİYE’DEN YÖNLENDİRİLİYORLAR MI?

    Bu ortamda bir üst aklın olduğu aşikar. Eylem Hanım benimle, ailemle iletişime geçmedi. Aile dostum ile iletişime geçmiş. Mesajlar var ve ‘Geleceğim, teslim olacağım’ demiş. Ayın 15-16’sından sonra bu mesajlar kesildi. Daha sonrasında bir iletişim olmadı. Benim evim belli bu saatten sonra telefon ile aramayı kabul etmiyorum.

    BABA CİHANTÜMUR KAZA GÜNÜ NORMAL GÜZERGAHINDAN NEDEN FARKLI GİTMEDİ?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cevap veremiyor. Sözde çocuğu kliniğe götürüyor. Aslında havaalanına götürüyor. Ama görüntülerde de ortaya çıktı. Aracı bozulduğu zaman araçlar arasında bavulları taşıdığı görüntüler var. Güzergahlar farklı.

    KAYIP TELEFON NEREDE?

    Oğlumun kayınbiraderinin telefonu kayıp. Eylem Tok almışta, atmışta, attırmışta olabilir. Bu devirde bir telefon bulunamıyor mu? Her geçen gün bu telefonun pili bitiyordu. Belki deliller vardır içerisinde.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow