hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ormanlık alanda askeri eğitim yaptılar… DEAŞ'ın kirli planı deşifre oldu

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    DEAŞ'ın İstanbul'daki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada 12 sanık hakkında dava açıldı. İddianamede yer alan bazı detaylar adeta kan dondurdu. Suriye ve Afganistan'daki çatışma alanlarında öldürülen teröristlerin çocuklarına Başakşehir’de kaçak bir medresede eğitim verildiği, bunun yanı sıra Arnavutköy’de ormanlık bir alanda askeri eğitim yaptıkları ortaya çıktı. Detaylar, CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik’in haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    5 katlı bir binayı karargâh olarak kullandılar. Ormanlık alana gidip atış talimi yaptılar. Öğrencilere dini eğitim adı altında DEAŞ’ın propagandasını anlatıp, devşirdikleri kişileri Türkiye üzerinden Afganistan'a göndermeyi planladılar. Terör örgütü DEAŞ'a yönelik açılan bir davada çarpıcı detaylar bir bir ortaya çıktı.

    Ormanlık alanda askeri eğitim yaptılar… DEAŞın kirli planı deşifre oldu

    TBMM binası ile askeri kışlalara saldırı hazırlığı içinde olmakla suçlanan 12 kişilik grup Başakşehir’de bulunan 5 katlı kaçak medrese binasında kritik toplantılar yaptı. Bunun yanı sıra DEAŞ’lılar Arnavutköy’de ormanlık alanda silah atış talimi bile yaptılar.

    Yargılanan kişilerin hepsinin cep telefonunda DEAŞ'ın infaz görüntüleri ile örgütün bayrak ve marşlarına ilişkin dokümanlar bulundu.

    Ormanlık alanda askeri eğitim yaptılar… DEAŞın kirli planı deşifre oldu

    Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda silah ve kesici alet, 2 milyon lira para ele geçirildi. Sanıklar mayıs ayındaki ikinci duruşmada hakim karşısına çıkacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow