hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ortadoğu’daki ticaret yolları Türkiye'den Avrupa'ya

    KAYNAKCNN TÜRK

    Orta Koridor ve Kalkınma Yolu'nu güçlendirecek proje, Via Carpathia Otoyol Projesi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, proje hakkında bilgi verdi. “Via Carpathia Otoyolu ile Ortadoğu'daki ticaret yolları Türkiye üzerinden bütün Avrupa'ya bağlanacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Karadeniz ve Adriyatik Denizi ve Baltık Denizi’nin kıyıdaş ülkeleri, güzergahta olan ülkeler bir araya gelerek burada bir koridor oluşturulmasıyla ilgili koridorların geliştirilmesiyle ilgili fikir birliğine vardılar.”

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üç deniz girişimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Enerji, ulaştırma ve telekomünikasyon sektörlerindeki altyapıyı birbirine bağlayarak kuzey-güney eksenindeki ülkeleri daha iyi entegre etmek amacıyla AB üye ülkeleri tarafından kurulduğunu söyledi.

    Ortadoğu’daki ticaret yolları Türkiyeden Avrupaya

    Orta Koridor ve Kalkınma Yolu'nu güçlendirecek proje: Via Carpathia Otoyol projesi. Litvanya'nın Klaipeda Limanı'ndan başlayarak; Polonya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan üzerinden İstanbul'a uzanacak. Otoyol ile Ortadoğu'daki ticaret yolları Türkiye üzerinden bütün Avrupa'ya bağlanacak.

    “Otomatik olarak bizim Orta Koridor üzerinde olduğu için her halükârda bizim işimize gelecek.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ortadoğu’daki ticaret yolları Türkiyeden Avrupaya

    Bakan, "Via Carpathia" Otoyol Projesi'nin, ülkemiz için önemli bir ekonomik faaliyet ve fırsat alanı olabileceğini vurguladı. Otoyol projesinin uluslararası taşımacılık faaliyetlerine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

    Uraloğlu, inşa edilecek ve Litvanya'nın Klaipeda Limanı'ndan başlayarak, 5 ülkeden Türkiye'ye bağlanacak olan Via Carpathia Otoyol Projesi'nin Orta Koridor ve Kalkınma Yolu ile doğrudan kesişen ve bu projeleri günlendirecek olan bir proje olduğunu vurguladı. Bakan, "Türkiye olarak Via Carpathia Projesi’nin bir parçası olmaya ve her türlü iş birliğine hazırız" mesajını verdi.

    Ortadoğu’daki ticaret yolları Türkiyeden Avrupaya

    Projenin Polonya'daki kısmı 2027'de tamamlanacak. Toplam uzunluğu ana güzergahın 712 km'sini oluşturuyor. Bugün itibariyle projenin 259,6 km'si tamamlandı. 280,8 km'si ise inşaat halinde, 171,6 km'si ise ihale ve hazırlık aşamasında.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow