hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel ve İmamoğlu'ndan yorum! O görüntüler kumpas mı usulsüz mü?

    CHP’de tartışılan para sayma görüntüleri, siyasetin gündeminde. Yargıya taşınan o görüntülere partiden iki farklı değerlendirme var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, "Usul açısından doğru değil" dediği görüntüler için CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den ise ‘Siyasi Kumpas’ açıklaması geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP’de İstanbul İl Başkanlığı binasının 2019 yılında alımında kayda geçtiği belirtilen o para sayma görüntülerinin partide yansımaları sürüyor. Öyle ki görüntüler beraberinde farklı açıklamaları da getiriyor.

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ‘Usul açısından doğru değil’ dediği o görüntülere, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den siyasi kumpas çıkışı geldi.

    Sözcü Gazetesi’ne konuşan Özel, görüntülerin hukuka aykırı olarak kaydedildiğini savundu ve “Şantaj amacıyla kullanılmış görüntüler, siyasi kumpasa alet ediliyor. Sahte video yaptırmakla aynı ahlakın ürünü” dedi.

    Özel, görüntülerin kendi dönemine ve mevcut İstanbul il başkanının dönemine ait olmadığının altını çizerek, “Görüntülerin bir gayrimenkul satın alınırken, alıcıyla satıcı arasında yaşanan görüntüler olduğunu herkes biliyor. İstenen bir binayı kaçırmamak için satıcının talebine uyulmuş. Yasaya aykırı bir mevzu yok” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP’de parti içi muhalefet ile yönetim arasındaki tartışmalar da hız kesmeden sürüyor. Özel, bazı CHP’lilerin yerel seçimlerin ardından CHP’nin başarısız olması durumunda rövanş arayışı içinde olup olmadığı sorusunu yanıtladı ve “İşler iyi giderken, birilerinin felaket beklemesi CHP’nin başarısının kendi siyasetlerinin sonu olduğunu düşünmelerindendir. Partimizde seçmenimiz de küçük hesaplarla meşgul olanlara paye vermez” değerlendirmesinde bulundu.

    Özel, CHP'nin başarısızlığı için derin devletin de devrede olduğunu iddia ederek "Bence derin devlet bile elinden gelen her şeyi yapıyor. Devletin çeşitli kademeleri elinden gelen her şeyi yapıyor” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow