hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    “Para sayma” soruşturması… CHP’li iki isim ifade verdi

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP’nin para sayma görüntülerine yönelik soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında CHP eski İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ile CHP İstanbul İl Başkanlığı eski Basın Danışmanı Can Poyraz ifadeye çağrıldı. İki isim savcıya bir saat boyunca ifade verdi. Ayrıntılar, CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile kameraman Alper Öztürk’ün haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Tabii bir iş öyle olmaması gerekirdi. Usul açısından hatalı, eksik.” Ekrem İmamoğlu, para sayma görüntüleri sorusuna işte böyle yanıt verdi. Türkiye ise günlerdir deste deste paraların sayıldığı bu görüntüleri konuşuyor.

    “Para sayma” soruşturması… CHP’li iki isim ifade verdi

    Bir avukatlık ofisinde bir bavul dolusu paranın sayıldığı görüntüler hem kamuoyunda hem de siyaset cephesinde büyük yankı uyandırdı.

    6 kişinin kameralara yansıdığı o anlarda 3 kişi tarafından para desteleri sayılırken CHP eski İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, CHP İl Başkanlığı eski Basın Danışmanı Can Poyraz ve İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş de aynı odada bulunuyor, kayıt dakikalarca devam ediyor.

    İşte tartışma yaratan bu görüntüler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında o görüntülerdeki CHP’li iki isim ifadelerine başvurulmak üzere Çağlayan Adliyesi’ne çağrıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En çok merak edilen soru bu paralar ne parası? CHP yönetiminden yapılan açıklamalar, paranın “Bir Tuğla da Sen Koy” kampanyası kapsamında toplanan paralar olduğu yönünde.

    “Para sayma” soruşturması… CHP’li iki isim ifade verdi

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise yaptığı son açıklamada “İbraz edilen belge ile görüntülerin tarihi farklı. Muallakta kalan noktalar çok fazla. Savcılığımız bunların giderilmesi için titiz bir soruşturma yürütüyor” açıklamasında bulundu.

    Devam eden soruşturma kapsamında İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in de yarın ifade vermesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow