hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Prof. Dr. Naci Görür’den İzmir'e yıkıcı deprem uyarısı

    KAYNAKİHA

    30 Ekim 2020'de 6,6'lık depremde 117 kişinin hayatını kaybettiği İzmir için Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den deprem uyarısı var. İzmir'de fayların yıkıcı deprem potansiyeli taşıdığını söyleyen Görür, 7 büyüklüğündeki depremin kenti felç edeceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    30 Ekim 2020'de İzmir 6,6 büyüklüğündeki depremle sarsılmış, 117 kişi yaşamını yitirmişti. Deprem engellenemiyor ancak depreme dirençli kentler için önlem ve çalışmalar çok önemli. Deprem Uzmanı Profesör Doktor Naci Görür'e göre fay hatlarının İzmir'de 7 üzeri deprem oluşturma riski de yüksek.

    Prof. Dr. Naci Görür’den İzmire yıkıcı deprem uyarısı

    “İzmir fayı harekete geçse körfez boyu hiçbir bina kalmaz. İzmir'de yapacağımız her yapıyı yapacağımız her yolu her tüneli her barajı aklına gelen bütün mühendislik yapılarını yer altının dinamikleriyle karakteristikleriyle uygun barışık yapmak zorundayız.”

    Olası depremler için de dirençli kentler oluşturmak şart. “Bizim İzmir’de beklediğimiz 7 şiddetinde olur. Depremin şiddeti, depremin büyüklüğü ile eş değer değildir. 1 milyon 800 bin ton dinamitin aynı anda patlamasına denk enerji açığa çıkar.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Prof. Dr. Naci Görür’den İzmire yıkıcı deprem uyarısı

    Görür, fay analizinin üstünde durarak, halkı bilinçlendirmenin önemli olduğunun altını çiziyor. “İzmir’i depreme nasıl dirençli hale getiriyoruz onu anlatıyorum. 2’ncisi halk, İzmir halkını bilinçlendireceksin.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow