hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Profesör Doktor Şerif Barış: Bursa depremi Marmara'yı da yıkar

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kocaeli Üniversitesi'nden Profesör Doktor Şerif Barış, Bursa'da henüz kırılmamış birçok fay olduğunu hatırlatarak önemli uyarılarda bulundu. İznik ve Gemlik fayının aynı anda kırılması durumunda 7,7 büyüklüğünde bir deprem olabileceğini söyledi, "Tedbir" çağrısı yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barış, ''Mekece fayı 7,2 İznik ile beraber, İznik fayı 7,2, Gemlik fayı 6,9. Bu ikisi birden kırılırsa 7,7.'' dedi.

    Tarihin ve bilimin sunduğu ihtimalleri işin uzmanı böyle dile getirdi, tedbirin önemini hatırlattı.

    Kocaeli Üniversitesi'nden Profesör Doktor Şerif Barış, Bursa'nın güncel deprem riskine ilişkin hazırladığı sunumda, kentin depremsel açıdan en tehlikeli bölgelerden biri olduğuna dikkat çekti.

    Şerif Barış, ''Geçmiş bize diyor ki, birçok deprem oldu Marmara'da insanlara zarar verdi o zaman gelecekte de bu depremleri yaşamaya devam edeceksiniz.'' ifadelerini kullandı.

    İznik ve Gemlik fayının aynı anda kırılması durumunda 7,7 büyüklüğünde bir deprem olabileceğini söyleyen Barış, 2021'de bulunan yeni fayı da hatırlattı.

    Profesör Doktor Şerif Barış: Bursa depremi Marmarayı da yıkar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barış, ''Bu kırmızı çizgi bursa ovasını Doğu Batı kesip Yenişehir'e kadar giden 2 parçalı fay. Gömülü fay. Yer yüzünde izi olmayan bir fay. İçini açıp da numune alıp geçmişine bakamıyoruz.'' açıklamasını yaptı.

    Tehlikeye gebe faylarla çevrili Bursa'da yaşayanları uyaran Barış, "Kendiniz için değilse bile, çocuklarınız torunlarınız için depreme hazırlık yapmayı ihmal etmeyin" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow