Ramazan'da et fiyatına sabitleme: İstanbul ve Ankara’da 2 bin 500 markette geçerli olacak
İstanbul ve Ankara’da yaklaşık 2 bin 500 markette kırmızı et fiyatları Ramazan ayı boyunca sabitlendi. Ayrıntıları, CNN TÜRK Muhabiri Ümit Uzun, İstanbul Perakendeciler Derneği (PERDER) Başkanı Faruk Güzeldere ile aktardı.
Kırmızı et fiyatları, daha Ramazan gelmeden katlanmıştı. Fiyatlar her gün değişiyordu. Fahiş fiyatlar nedeniyle çoğu vatandaş et alırken iki kere düşünür oldu.
İstanbul Perakendeciler Derneği (PERDER) Başkanı Faruk Güzeldere konuyla ilgili, “Ramazan fırsatçıları tekrar yukarı doğru tırmandırmak suretiyle piyasaya arz oluşturmak suretiyle piyasaya manipülasyon yapıyorlar” ifadelerini kullandı.
Fahiş fiyatlara karşı Ramazan ayına özel 28 zincir markette fiyatlar sabitlendi.
Güzeldere fiyatlarla ilgili, “Kıymalık etimizin fiyatı 314 TL'den, kuşbaşı etin fiyatı 344 TL‘den, İstanbul da yaklaşık bin 500 şubemizde mağazalarımızda vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Ramazan için geçerli olan bir sabitleme o zaman şöyle baktığımızda dana kuşbaşı fiyatı bir ay sonra ne olacak? Piyasada bir dengelenme söz konusu olursa ki biliyorsunuz Et ve Süt Kurumu’nun görevi piyasa dengesi oluşturmaktır, buna uyuluyor mu peki? Üretici ve tüketicinin mutlu olacağı bir fiyat dengesi oluşturulması gerekiyor” dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Anne cinayetinde kan donduran gerçek: Oğlundan şikayetçi olmadı 1 dakika sonra canından oldu
SON DAKİKA HABERİ: Özgür Özel’e saldıran şüphelinin kaldığı otel mühürlendi
Nikah salonlarında “05.05.2025” yoğunluğu
Afyonkarahisar, şehit Uzman Çavuş Önder Özen’e veda etti: Kızı Alya’nın komutanla diyaloğu yürekleri dağladı
HEKİM ATAMA TERCİH BAŞVURUSU… Sağlık Bakanlığı 122. Dönem DHY Atama Kurası Ne Zaman?