Rönesans Rezidans'ın bilirkişi ilk raporu tamamlandı
"Cennetten bir kare" vaadiyle satılan Hatay'daki Rönesans Rezidans. Büyük deprem felaketinde yıkılmış, çok sayıda kişiye mezar olmuştu. O rezidansla ilgili bilirkişi ilk raporu açıklandı. Raporda yapının yıkılma sebebi tek tek sıralandı.
“Kullanılan beton, düşük kaliteli. Üstelik etriyeler nizami aralıklarda değil.” Bu ifadeler, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yüzlerce kişiyi hayattan koparan Rönesans Rezidans’la ilgili hazırlanan ilk bilirkişi raporundan.
Hatay’daki yıkımın simgelerinden biri, enkazında yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği 250 daireli Rönesans Rezidans’tı. Üstelik, cennetten bir kare olarak pazarlanmıştı.
İnşaat mühendisi, mimar, jeoloji mühendisi ve teknikerlerden oluşan bilirkişi heyeti, rezidansta yıkımın nedenleriyle ilgili ilk raporlarını tamamladı.
Yeni Şafak gazetesinde yayınlanan habere göre raporda, ilk sarsıntı anında Rönesans Rezidans'ta kolon ve kirişlerin patladığı, beton dökümünün hatalı yapıldığı ve döküm sırasında boşluklar bırakıldığı yazıldı. Hasar görmeyen garaj kısmında ise yönetmeliğe uygun işlem yapıldığı belirtildi.
Ayrıca, kolonları ve kirişleri içerden saran demir etriyelerin uygun aralıklarla konulmadığı ve donatı bindirme paylarına dikkat edilmediği de söylendi. Raporun detaylandırılması için yürütülen çalışmalar sürüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Meteoroloji tarih verdi: 25 ile şiddetli sağanak yağış geliyor
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
12 SAAT SU YOK! 18 HAZİRAN İSTANBUL SU KESİNTİSİ: İstanbul'da Sular Ne Zaman Gelecek? iski.istanbul İSKİ Su Kesintisi Sorgulama