RTÜK’ten "Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi"

KAYNAKCNN TÜRK

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından, medya içeriklerinin toplumsal yapı üzerindeki etkilerinin kapsamlı bakış açısıyla ele alınması amacıyla "Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi" düzenlendi. Zirvenin çıktıları paylaşıldı. Önemli başlıklardan biri de "sosyal medya kavramı yerine "sanal medya" ifadesi tercih edilerek mecraların gerçeklikten farkının kamuoyuna anlatılması" oldu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Medyanın toplumsal dönüşümdeki rolü tartışıldı. Dijital medyaya ayrı parantez açıldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından, medya içeriklerinin toplumsal yapı üzerindeki etkilerinin kapsamlı bakış açısıyla ele alınması amacıyla "Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi" düzenlendi.

Oturumlarda, medyada zararlı içeriklerin yaygınlaşma nedenleri, gençlerin maruz kaldığı dijital içeriklerin etkileri ve izleyici bilincinin artırılmasına yönelik uygulanabilir stratejiler ele alındı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sokak röportajlarına da vurgu yaptı.

RTÜK’ten Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi

Şahin, “Gelişigüzel sokak röportajlarıyla ilgili ana haberlerde gelişigüzel verilmemesi için çalışma başlattık” ifadelerini kullandı.

Programa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de katıldı.

Bakan Göktaş, “Medya, üzerinde büyük bir hassasiyetle durduğumuz ve çalışmalar yürüttüğümüz bir alandır. Olumlu örneklerin teşvik edilmesi ve zararlı içeriklerle mücadelenin önemini her fırsatta dile getiriyoruz. İçeriklerin daha kapsayıcı ve daha adil bir yapıya kavuşması için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

RTÜK’ten Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de “Medya artık tırnak içinde söylüyorum genelde kötü şeyler ön plana çıktığı için çocuklar açısından zehirli içerik üreten bir yere döndü, hepimiz bundan mustaribiz” şeklinde konuştu.

RTÜK’ten Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi

Zirvenin çıktıları da paylaşıldı. Çok sayıda öneri arasındaki önemli başlıklardan biri de "sosyal medya kavramı yerine "sanal medya" ifadesi tercih edilerek mecraların gerçeklikten farkının kamuoyuna anlatılması" oldu.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow