Sadra şifa tarhana | Video

Sadra şifa tarhana | Video

Anadolu denince akla gelen kışlık yiyeceklerin başında tarhana geliyor. Ülkenin dört bir yanında tarhana hazırlığı var. Ancak Manisa Demirci'deki tarhananın muhtevası bambaşka.

Haber devam ediyor
Haberin devamı
Haber devam ediyor
Haberin devamı

Her birinin ayrı lezzeti, ayrı aroması var. Anadolu'nun her köşesinde damlar, bahçeler, bu mevsimde kurutulmaya bırakılan tarhanalarla dolu. Ancak Manisa'nın Demirci ilçesindeki tarhana hepsinden farklı. İçerisinde bin derde deva çeşit çeşit bitki bulunuyor.

Her tanesinde el emeği var. İçerisindeki biber, yine tarhanayı yapan kadınlar tarafından tarladan toplanıyor. Günler süren işlemden geçirilerek tarhananın bir parçası oluyor.

Hünnap, kuru fasulye, nohut, alıç, kuşburnu ve birçok bitkiyle hazırlanan malzemeyle yoğrulduktan 3 gün sonra güneşe seriliyor.

Kadınlar, kış mevsiminde aileleriyle yemek için hazırladıkları tarhananın fazlasını, sipariş üzerine istenen yerlere gönderiyor.