hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sakarya'da bungalov ev vurgunu

    KAYNAKCNN TÜRK, İHA

    Akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık haberi var sırada. Dolandırıcılar, Sakarya'da 84 hissedarlı arsaya sahte imzalarla onlarca bungalov yerleştirip işletme kurdu. Arsa hissedarları ise durumu aylar sonra fark etti. O mağdurlardan biri CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile kameraman Yasin Kamaloğlu'na konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başkalarına ait arsalara bungalov yerleştirdiler. Parsel sahiplerinin ruhu duymadan aylarca işlettiler. "Bu kadarı da olmaz" denilen dolandırıcılık olayının adresi Sakarya.

    Dolandırıcılar binlerce metrekarelik arsayı gözlerine kestirdi. Mağdurlar asıl şoku İmar Müdürlüğü'ne gittiklerinde yaşadı. Dolandırıcıların sahte imzalar kullandıkları ortaya çıktı.

    Sakaryada bungalov ev vurgunu

    “Ruhsat müdürü ile görüşmeye gittim, kendisi ruhsatların verildiğini bu saatten sonra ruhsatların iptal edilemeyeceğini, İmar Müdürlüğü’ne yıkım ile ilgili dilekçe verdiğimde buy yapıların yıkılacağını söyledi.”

    O başvuruda yıkım kararı çıktı ancak ticari faaliyetler devam ediyor. “Baktım ki yıkım kararı çıkmıyor buralarda ticari faaliyetlerine devam ediyorlar. Mağdur ettiler, biz yine kanuni yollardan hakkımızı arayacağız.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sakaryada bungalov ev vurgunu

    Mağdurlar ve avukatları, 2 yıldır kendilerine ait arsalar için hukuk mücadelesi veriyor.

    Avukat Gizem Gonce konuyla ilgili, “Oldukça büyük mağduriyet var çünkü kendi arsalarında bungalov olmasından dolayı oraları kullanamıyorlar. Bunları kullanan kişiler de bundan mali bir gelir elde ediyorlar. Bu mağduriyet gün geçtikçe devam ediyor ve birçok yerde sahte imzalarla bungalovları koyan insanların olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow