hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seçim bitti, itiraz süreci başladı

    KAYNAKCNN TÜRK

    31 Mart yerel seçimlerinin ardından gözler seçim çevrelerindeki itirazlara çevrildi. Peki, süreç nasıl işleyecek? İtirazlarla ilgili nihai karar ne zaman verilecek? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2024 yerel seçimleri sona erdi. Gözler seçim bölgelerindeki itiraz sürecine döndü. Peki, siyasi partiler ve bağımsız adaylar itiraz döneminde nasıl bir yol izleyecek?

    İtirazlarda ilk durak ilçe seçim kurulları. Burada siyasi partiler ve adaylar sonuç tutanaklarına ve geçersiz oylara yönelik itirazda bulunabilecek. Kurula itiraz süreci ise 2 Nisan saat 15'e kadar yapılabilecek. İtirazlar kurul tarafından en geç 4 Nisan Perşembe günü saat 17'ye kadar karara bağlanacak.

    Seçim bitti, itiraz süreci başladı

    İlçe seçim kurullarında itirazları reddedilen siyasi partiler ve bağımsız adaylar ise il seçim kurullarına itirazda bulunabilecek. 5 Nisan'da yapılacak itiraz başvurusu sonrasında, kurul tarafından 7 Nisan'a kadar karar verme süreci olacak.

    Seçim bitti, itiraz süreci başladı

    Siyasi partiler ve adaylar tarafından il seçim kurulundan da sonuç alınamadığı takdirde son durak Yüksek Seçim Kurulu olacak. 10 Nisan'a kadar başvuruculara itiraz hakkı tanınacak. 3 gün içerisinde de kurul kararını verecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow