hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seçim günü hava nasıl olacak? Prof. Dr. Orhan Şen yanıtladı

    KAYNAKCNN TÜRK

    31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kaldı. Seçmenler sabah saatlerinden itibaren oyunu kullanmak için sandık başına gidecek. Peki, seçim günü hava durumu nasıl olacak? Ayrıntıları CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "TÜRKİYE GENELİNDE YAĞIŞ YOK, SICAKLIKLAR YÜKSEK"

    Havalar ısındı, sıcaklıklar arttı. Peki, seçim günü hava durumu nasıl olacak? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Seçim günü Türkiye'nin hiçbir yerinde yağış yok. Sıcaklıklar yüksek, Ege ve Akdeniz'de yaz değerlerinde. İzmir'de 27-28, Antalya'da 27, Bursa ve Balıkesir'de bile 25 derecenin üzerine çıkıyor. İstanbul'da kuzey kesimlerinde ise 24-25 derece sıcaklık ölçülecek" dedi.

    Seçim günü hava nasıl olacak Prof. Dr. Orhan Şen yanıtladı

    Sıcak havanın önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. Prof. Dr. Orhan Şen, "Yağış da yok. Hatta önümüzdeki 4-5 gün içerisinde çarşamba gününe kadar da yağış yok. O zamana kadar da çok fazla bir yağış gözükmüyor. Sıcaklıklar bu şekilde devam edecek. Ne zamana kadar? Haftaya cuma gününe kadar bu şekilde devam ediyor" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ETKİLİ OLAN TOZ TAŞINIMI SEÇİM GÜNÜ GÖRÜLMÜYOR"

    Bazı bölgelerde ise toz taşınımı etkili olabilir. Prof. Dr. Orhan Şen, "Bugün Ege Bölgesi'nde ve İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde toz var. Bu toz taşınım, Afrika'dan geliyor. Fakat çok kuvvetli bir toz taşınımı değil, orta seviyede sağlıksız bir durum yok. Yarın ise bu toz tamamen kalkıyor. Yani seçim günü tozla ilgili bir problem yok havada" diye konuştu.

    Seçim günü hava nasıl olacak Prof. Dr. Orhan Şen yanıtladı

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow