Servis ücretleri %65 arttı
İstanbul’da okul servis ücretlerine yapılacak zam belli oldu. Yeni tarife ağustos ayı itibarıyla uygulanmaya başladı. Ancak veliler fiyatlara yasal orandan daha yüksek zam yapıldığını belirtti. CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er ve kameraman Bilal Söyleyenoğlu'nun haberi.
Servis ücretleri belli oldu. Yeni tarife ağustos ayı itibarıyla devreye girdi. İstanbul'daki okul servislerinde zam oranı %65 oldu. Ancak veliler, "bu fahiş zam" dedi.
Servislerde tavan fiyat uygulamasını bazı özel okullar çeşitli yöntemlerle aşıyor. Yasal olmayan zam oranı özel okul fiyatına yansıtılıyor.
Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu fazla verilen servis ücretinin geri alınabileceğini belirtti. Ağaoğlu, “Hiçbir servis belirlenen fiyat üzerinde hizmet sunamaz. Özel okul velileri her şeyden önce hukuken tüketici sıfatını taşırlar bu nedenle şayet sözleşmede UKOME kararlarının üzerinde bir zam yazılıyorsa bu bedel hukuka aykırı olacağından her zaman için bunu geri isteme ve alma hakları vardır. Veliler okula yazılı olarak başvursunlar ve servis şirketi okula aitse servis şirketine şayet dışarıdan bir servisle anlaşılmışsa o servis şirketine UKOME’nin üzerine fiyat alamayacaklarını bildirsinler” ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Türkiye-İran sınırında son durum: Vatandaşların Türkiye'ye girişleri sürüyor
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
Besim Dutlulu Kimdir? Besim Dutlulu Hangi Partiden, Nereli, Kaç Yaşında? Aksihar Belediye Başkanı Besim Dutlulu Ferdi Zeyrek'in Yerine Seçildi!
BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ SON DAKİKA: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?