hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siber polisten dolandırıcılara darbe

    KAYNAKCNN TÜRK

    İstanbul merkezli 5 ilde kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp, aldatıcı yöntemler ile vatandaşların hesaplarında bulunan paraları başka hesaplara aktaran dolandırıcılık çetesine operasyon düzenlendi 18 kişi yakalandı. Operasyonun perde arkasına ise CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kendilerini polis, asker, savcı hatta MİT personeli olarak tanıttılar. Özellikle 50 yaş üstü kişileri bir bir dolandırdılar.

    İstanbul merkezli 5 ilde Sibergöz-31 operasyonu düzenlendi. 18 kişilik dolandırıcılık çetesi telefonla vatandaşları arayarak “kimlik bilgileriniz terör örgütlerinin eline geçti” bunun için banka hesaplarınızda bulunan parayı aktarmanız lazım dedi. 

    Siber polisten dolandırıcılara darbe

    Kendini MİT personeli olarak tanıtan dolandırıcı telefondaki vatandaşı ikna etmek için sahte kimlik bile düzenledi.

    Kendini aklamak isteyen mağdurlar dolandırıcıların ağına düştü. Paralarını dolandırıcıların istedikleri hesaplara yatırdılar.

    “Banka hesabında para olmayan mağdurlardan biri arabasını satıp istenilen parayı yolladı. Hatta gerçek polis arayana kadar dolandırıldığını bile anlamamıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siber polisten dolandırıcılara darbe

    Dolandırıldığını anlayan mağdurlardan birkaçı Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Bunun üzerine İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele ekipleri harekete geçti.

    Operasyon için düğmeye basıldı. Belirlenen adreslere baskınlar yapıldı. 19 kişiyi 5 milyon 866 bin lira dolandıran şüpheliler gözaltına alındı.

    Bunun yanı sıra operasyon kapsamında çok sayıda dijital materyale de el konuldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow