Şiddetli yağışlar sele yol açtı… Yol açarken çığ altında kaldı!
Artvin’de şiddetli yağış sele yol açtı. Su baskınları yaşandı, heyelanlar meydana geldi. Yüksek kesimlerde de kar yağışı etkiliydi. Şavşat ilçesinde çığ düştü, bir iş makinesi operatörü hayatını kaybetti.
Dün sabah saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden şiddetli yağışlarla Artvin'de yollar göle döndü. Araçlar suya gömüldü. Su baskınları, taşkın ve heyelan meydana geldi.
Ardanut ve Şavşat'ta okullar tatil edildi. Borçka'da 3 bina tedbiren tahliye edildi. Yamaçtan kopan toprak ve kaya kütleleri karayollarını ulaşıma kapattı.
Kentin bazı ilçelerinde de kar yağışı etkili oluyor. Artvin-Ardahan karayolu çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı. Yolu açmak için çalışan iki operatör yara almadan kurtuldu. Sahara Geçidi'nde kar kalınlığı 80 santimetreye ulaştı.
Şavşat'ta ise karla mücadele çalışmaları sırasında iş makinesinin üzerine çığ düşmesi sonucu operatör hayatını kaybetti. Karaköy yolunu açmaya uğraşan 35 yaşındaki Gökhan Yılmaz, çığ altından bir saatlik çalışma sonucu çıkarılabildi. Ancak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İZMİR ESHOT GREV: ESHOT Grevi Bitti Mi? İzmir ESHOT Grev Ne Zaman Bitecek? İzban Grevde Mi? İzmir Otobüs Seferleri Durumu
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
SON DAKİKA DEPREM! 30 Mayıs deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde? AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi!
Doğaya adanmış bir ömür: Orman Dede! Rahim Demirbaş'ın vasiyeti yerine getirildi