hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şifresiz Wİ-Fİ ağlarına dikkat! Yeni yöntem ‘Şeytani İkiz Saldırısı’

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Halka açık, şifresiz Wİ-Fİ ağlarının hızla büyümesi aslında büyük bir kolaylık ancak bir kafede otururken güvenli sandığınız internet ağına bağlandığınızda tüm verileriniz siber dolandırıcıların eline geçebilir. Son dönemde yaygınlığı artan yöntem ise şeytani ikiz saldırısı. Siber saldırılardan korunmak için hangi önlemler alınmalı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siber Güvenlik Uzmanı Gökhan Say detayları şu ifadelerle aktardı;

    Bir kafe, otel ya da restorana gittiğimizde genellikle iki tane yöntem kullanıyorlar. Aslında bu noktada bakıldığında mevcut bir ortamda Wİ-Fİ’lerin hack edilmesi. Son dönemde en çok kullanılan bir diğer saldırı yöntemi ise şeytani ikiz saldırısı.

    Bu yöntemde oradaki bir takım kamuya açık ağları taklit ediyorlar ve birtakım isimler kullanıyorlar. Ondan sonra kurbanların ağlara bağlanmasını bekliyorlar.

    İşte o ağlara bağlandığınızda artık tüm bilgileriniz siber korsanların eline geçiyor.

    Kimlik bilgilerinizin, banka hesap bilgilerinizin ve hatta lokasyon bilgisine kadar çalınmasına neden olabilir. Çünkü mikrofon telefonunuza ulaşmasına imkan veriyorsunuz artık. Evinizin soyulmasına, çocuklarınızın kaçırılmasına kadar saldırıları ne yazık ki görüyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    RİSKİ EN AZA İNDİRMEK İÇİN HANGİ ÖNLEMLER ALINABİLİR?

    Bilgisayar ve telefonlarınızda gerekli güvenlik önlemlerini alıyor olmanız lazım. Hepsi bir arada dediğimiz internet güvenliğini sağlayan ve iki faktörlü doğrulama yazılımları çok önemli.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow