hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sınırda 10 kilometrelik tır kuyruğu sona eriyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Bulgaristan'daki denetimlerin artmasıyla Edirne'deki Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda bekleme süreleri artan tırlar uzun kuyruklar oluşturuyor. Günlerce bekleyen şoförlerin çözüm talebi karşılık buldu. Valilik, tır sürücüleri için yeni bir tır parkı çalışmasına başlandığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saatlerce, belki de günlerce bekliyorlardı. Tır sürücülerinin gümrük kapısında daha fazla beklememesi için, otopark istekleri yerine getiriliyor.

    Edirne Valisi Yunus Sezer tır parkı sorunu ile ilgili, ''Tır parkının biraz daha yetersiz olması tır kuyruklarına sebebiyet veriyor.'' ifadelerini kullandı.

    Edirne'nin Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda son zamanlarda tır kuyrukları oluşmaya başlamıştı. Bulgaristan'a geçmeye çalışan tır sürücüleriyse saatlerce yollarda bekledikleri için tedirgindi. Ama bu sorun artık ortadan kalkıyor.

    Sınırda 10 kilometrelik tır kuyruğu sona eriyor

    Sezer, ''Tır parkının yapımı ile ilgili olarak çalışma hızlandı zannediyorum.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni yapılacak park alanı ile birlikte kapasite 1400 tıra çıkarılacak. Edirne Valisi Yunus Sezer, yeni tır parkının yaklaşık 15 gün içerisinde tamamlanacağı müjdesini verdi.

    Sezer, ''Şu anda altyapısı bitti ama üstyapı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu pazartesi itibariyle başladı 15 gün içerisinde orayı bitireceğiz.'' şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow