Siyasette gündem "Anayasa değişikliği"
Seçim sürecinin geride kalmasıyla siyasette "Anayasa değişikliği" tartışmaları yeniden alevlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Değişiklik teklifini Meclis'e" sunacağız açıklamasının ardından bu kez de Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan "Darbe ürünü Anayasa ile yaşamak ülkemize yakışan bir hal değil" çıkışı geldi.
Yeni dönemin ilk Kabine'sinin ardından Cuumhurbaşkanı Erdoğan mesajı vermişti. Bu kez de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, aynı zamanda Hukuk Politikaları Kurulu Başkan Vekili Mehmet Uçum “Gündemimiz yeni Anayasa” başlığı ile sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.
Mehmet Uçum, "1982 Anayasası yerine 2023 Anayasası" dedi. 41 yıl sorna darbe Anayasasından tamamen kurtulmamızı sağlayacak yeni bir Anayasa vurgusu yapan Uçum 1982 Anayasasının birçok kez değiştirildiğini ve bu nedenle kendi iç tutarlılığını yitirdiğini savundu.
"Hem darbe ürünü olan hem de bir çok değişiklikle bütün iç tutarlılığını, dil ve terim uyumunu yitirmiş bir Anayasayla yaşamak Cumhuriyetin 100. yılında ülkemize yakışan bir hal değil."
Paylaşımında mutabakat çağrısı yapan Uçum, “Gelin hep birlikte Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye Anayasa mutabakatı sağlayalım. Türkiye Yüzyılı'nda bu kez olsun tam olsun diyelim.” ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
10 MAYIS İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 10 Mayıs Elektrik Kesintisi Açıklaması
PKK nasıl kuruldu? Abdullah Öcalan kimdir? 45 yıllık terör dönemi nasıl son bulacak?
Hiç eğitim almadı ama 11 dil biliyor: Hepsini kullandığı bu yöntemle öğrendi
SON DAKİKA... Sivas'taki vahşette sır perdesi kalktı! Hedefte anne de varmış
RESİMLİ CUMA MESAJLARI: Güzel Dualı, Türk Bayraklı, Resimli, Yazılı, Ayetli 9 Mayıs Cuma Mesajları!