Son dakika: Aşı olmayanlara ne olacak? Aşı olmayanlar okula gidecek mi? Aşı olmayanlara kısıtlama olacak mı?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantının ana gündemini koronavirüs ve aşı çalışmaları oluşturdu. Okulların açılacağı tarihte netleşti. Peki ama aşı olmayanlara ne olacak?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı 13.50'de başladı.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı toplantı 5 saat 20 dakika sürdü.
Aşı olmayanlara kısıtlama olacak mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Okullarda 6 Eylül’de başlayacak eğitimde. Öğrencilerimizle irtibatlı aşısız, başta öğretmenlerimiz olmak üzere yöneticilerden ve okul çalışanlarından haftada 2 defa PCR testi isteyeceğiz. Aşı olmayan üniversite öğrencilerimizin ve üniversite çalışanlarımızdan da düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz. Uçak ve şehirlerarası otobüs yolculuğu, konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız.'' dedi.
Sağlık Bakanı Koca, "yüz yüze eğitim" kapsamında zorunlu olarak istenecek PCR testlerinin devlet hastanelerinde ücretsiz yapılacağını bildirdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 2025: Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ne Zaman Başlayacak? Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşi Ödülü Ne?
SAATLERDİR ELEKTRİK YOK: İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 23 Haziran Elektrik Kesintisi Açıklaması
Lokantada vahşet! Genç Gülizar iş arkadaşının bıçağıyla can verdi: Dehşet anları kameraya yansıdı
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama