SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Seçimi Resmi Gazete'de
28 Msyıs Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu sonuçları Resmi Gazete'de yayımlandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan için hazırlanan mazbatayı Erdoğan'a teslim etmek üzere Meclis Başkanı Şentop teslim aldı.
Cumhurbaşkanı ikinci tur kesin seçim sonuçları, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Yayımlanan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan 27 milyon 834 bin 589 oyla yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Recep Tayyip Erdoğan’ın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu ise 25 milyon 504 bin 724 oy aldı. 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlere katılım oranı yüzde 84.15 oldu ve 54 milyon 23 bin 601 vatandaş oy kullandı. Kullanılan oyların 684 bin 288’i geçersiz sayıldı.
28 Mayıs'ta yapılan yurt içi oylamada 52 milyon 93 bin 375 seçmenin oy kullandığı ve oy kullanma oranının yüzde 85.72 olarak gerçekleştiği görüldü. Yurt dışında yapılan oylamada ise 1 milyon 930 bin 226 seçmenin oy kullandığı ve toplam katılım oranının yüzde 56.34 olduğu görüldü.
ERDOĞAN'IN MAZBATASI TESLİM EDİLDİ
YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hazırlanan Cumhurbaşkanı mazbatasını TBMM Başkanı Şentop'a sundu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Terör örgütü PKK'nın 47 yıllık kanlı tarihi
Terörsüz Türkiye sürecinde kritik viraj! Terör örgütü PKK silah bırakıyor
10 MAYIS İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 10 Mayıs Elektrik Kesintisi Açıklaması
Senede bir kere açıp sadece 10 gün yaşıyor! Dokunan yandı: Yüz binlerce lira cezası var!
PKK nasıl kuruldu? Abdullah Öcalan kimdir? 45 yıllık terör dönemi nasıl son bulacak?