hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika haberi: Seçim sonrası ilk MKYK Toplantısı! AK Parti Sözcüsü Çelik'ten önemli açıklamalar

    Son dakika haberine göre; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK Toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. İsrail ve İran arasındaki gerilime değinen Çelik, "Biz bu gelişmelerin Filistin'deki asıl meseleyi unutturmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Acil olarak ateşkes sağlanmalı ve iki devletli çözüm uygulanmalıdır." ifadelerini kullandı. Ekonomi programı hakkında konuşan Çelik, "Cumhurbaşkanımızın ekonomi programına desteği tamdır" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti Sözcüsü Çelik'in açıklamaları şöyle:

    Şu an tüm dünyanın konuştuğu bir konu var İsrail ve İran arasındaki gerilimdir. Bir şekilde Netanyahu ve ekibi bir bölgesel savaş çıksın, bu savaşa ABD dahil olsun gibi riskli bir istek içindedir. Burada ABD dahil herkesin sağduyulu olması gerekmektedir. Filistinlilere karşı yapılan bu katliam siyaseti binlerce insanın ölümüne sebep oldu. İsrail ve Netanyahu katliam siyasetini sürdürüyor. İsrail Şam'da bir diplomatik temsilcilik vurdu. Buradaki İranlılar hayatını kaybetti. Saldıran devlet İsrail olunca iki yüzlü bir şekilde herkes suskun kaldı. Olayı geriye sardığımızda bunun arkasında Netanyahu ve ekibinin katliam siyaseti olduğunu ifade etmek gerekir. Bugün ABD dahil İran'a dahil ambargolar koyacaklarını söylediler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "GAZZE'DE ACİL ATEŞKES SAĞLANMASI GEREKİYOR"

    Diplomatik temsilcilik vuran İsrail'e yönelik bu tedbirler neden gündeme gelmiyor? Sorunun temeli özü bundan ibaret. Biz bu gelişmelerin Filistin'deki asıl meseleyi unutturmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Acil olarak ateşkes sağlanmalı ve iki devletli çözüm getirilmelidir. Tek taraflı kınamalar yerine, acil ateşkesin sağlanması gerekiyor.

    "FİLİSTİN MİLLİ SİYASETİMİZİN BİR PARÇASI"

    Daha o zaman Cumhurbaşkanımız Hamasbir terör örgütü değildir demişti. Türkiye elinden geleni yapmıyor değerlendirmeleri doğru değildir. Bilinen ya da bilinmeyen her şeyi yapıyoruz. Filistin meselesi bizim için sıradan bir tansiyon değil, milli siyasetimizin bir parçasıdır.

    YUNANİSTAN İLE İLİŞKİLER

    Normalleşme çabaları güzel bir şekilde devam ederken, Yunanistan bir Okyanuslar Konferansı düzenliyor. Ege'yi deniz parkı ilan etmek istiyor. Yunanistan'a bir kere daha diplomasi yolundan ayrılınmaması gerektiğini, ve bu denizlerdeki yaklaşımı Türkiye'nin kabul etmeyeceğini bir kez daha ifade ediyoruz.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow