Son dakika: Müzik kutusunda kaçan CEO davası | Video
Nissan eski CEO’su Carlos Ghosn’un Türkiye üzerinden Japonya’dan Lübnan’a kaçırılmasına ilişkin görülen davanın ilk duruşmasında tüm sanıklar tahliye edildi. CNN TÜRK muhabiri Ceylan Sever’in haberi
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılı’ğının hazırladığı iddianameye göre; Carlos Ghosn'un, özel bir kargo firmasına ait uçakla, Japonya’nın Osaka şehrinden Atatürk Havalimanı’na geldi. Aynı firmaya ait başka bir uçakla da ülkesi Lübnan’a kaçırıldı.
Özel kargo firmasının genel müdürü can şaşmaz iddianamede müşteki sıfatıyla yer aldı. Şirketin ticaret müdürü Okan Kösemen, özel bir hava yolu şirketinde görevli 4 pilot ile 2 hostes sanık oldu.
Tutuklu sanıklar Okan Kösemen, Bahri Kutlu Sömek, Noyan Pasin, Özgü Bilge Bayram ve Serhat Kahvecioğlu’nun “iştirak halinde göçmen kaçakçılığı” suçundan 3’er yıldan 8’er yıla, tutuksuz sanıklar nesrin Altunalan ve Serpil Kurnaz Kuyumcu’nun ise “suçu bildirmeme” suçundan 1’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.
Bakırköy 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya, tüm sanıklar katıldı. Okan Kösemen savunmasında tehdit edildiği için Carlos Ghosn’u taşımak zorunda kaldığını söyledi.
Diğer sanıklar ise usulsüz bir şekilde CEO’yu taşıdıklarını bilmediklerini söylediler. Mahkeme, tutuklu tüm sanıklar hakkında tahliye kararı vererek duruşmayı erteledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Düğünde çalan şarkıların telif parasını kim ödeyecek? Salon sahibi mi yoksa gelin ve damat mı?
RESİMLİ ANNELER GÜNÜ MESAJLARI: 2025 Resimli, Anlamlı, Yazılı, Ablaya, Teyzeye, Halaya, Anneye Göndermelik Anneler Günü Mesajları!
ANNELER GÜNÜ İNDİRİMLİ BİLET 2025 AJET: AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası nerelerde, hangi uçuşlarda geçerli?
Dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli sağanak ve rüzgar alarmı!
Sivas'ta otomobil bariyerlere saplandı, sürücü yaralandı