Son dakika: Sondaj gemisi 'Kanuni' Akdeniz'e açılıyor | Video
Türkiye'nin 'Mavi Vatan'da kararlı mücadelesi sürüyor. Akdeniz'de petrol ve doğalgaz arama çalışmaları devam ediyor. Mersin'deki NATO limanında demirli sondaj gemisi Kanuni de son hazırlıklarını yapıyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
'Mavi Vatan'da sondaj çalışmaları sürüyor, Oruç Reis ve Yavuz'un ardından sondaj gemisi Kanuni de Akdeniz'e açılmak için gün sayıyor. Mersin limanında bakım ve güncelleştirme işlemleri için bakıma alınan Kanuni için çalışmalarda sona gelindi. İncekum'daki NATO limanında demirli haldeki gemi, görev yerine gitmek için son hazırlıklarını yapıyor.
Kanuni, Türkiye'nin 3. sondaj gemisi olarak 'Mavi Vatan'da çalışmalarını sürdürecek. 12 bin metre derinliğe kadar, 3 bin metre sondaj yapma özelliğine sahip olan gemi 35 personeliyle son teknoloji donanımlar zemin taraması yapabiliyor. Liman çevresinde tatil yapan bölge halkı da Kanuni'ye yoğun ilgi gösteriyor.
Kanuni sondaj gemisinin kısa bir süre içinde limandan ayrılması bekleniyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA HABERİ: Meteoroloji il il uyardı: Şiddetli yağış geliyor
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Yazılı, Posterli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajları!
İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 60 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama
Sahte fatura davasında karar çıktı: Engin Polat ve babası Sezgin Polat'a 5 yıl 2 ay hapis cezası verildi
KKTC Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi, 3 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak