Son Dakika! TSK'da büyük dönüşüm | Video
Türkiye zırhlı araçlarını hem güçlendiriyor hem de geliştiriyor. TSK envanterindeki zırhlı araçlar da modernize kapsamında yüzde yüz elektrikli hale gelecek. Dönüşümün ayrıntılarını Ahmet Türkeş anlattı.
TSK'IN ZIRHLI ARAÇLARI GELİŞİYOR, GÜÇLENİYOR HEM DE BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜM GEÇİRİYOR
Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) ile özel sektör iş birliğiyle geliştirilen E-ZMA, hibrit tahrik sistemi ile donatılmıştır. Modernizasyon projesi ile söz konusu paletli araçların insanlı ve insansız olarak kullanılabilmeleri, yeni nesil yazılım ve sistemlerle donatılmaları, çok az yakıt tüketmeleri, bakım ve idame masraflarının düşmesi, özellikle motor ve transmisyon konusunda yurt dışı bağımlılığının ortadan kaldırılması hedeflenmiştir. Modernize edilecek araçlara, MKEK tarafından geliştirilen 25 milimetrelik silah sistemi entegre edilecektir.
İHRACAT POTANSİYELİ
50'den fazla ülkede 40 bin adetten fazla M113'ün kullanımda olduğu düşünüldüğünde, söz konusu modernizasyon paketi ile ihracat faaliyetlerinin yürütülmesi de olasıdır.
AMBARGOLARA TAKILMAYACAK
Projeyle, herhangi bir sınırlamaya takılmadan, yeni nesil araçlara güç grubu tasarım ve üretim yeteneğinin Türkiye'ye kazandırılması amaçlanıyor.
YÜZDE 70 YAKIT TASARRUFU
TSK envanterindeki mevcut M113'lerin modernizasyonuyla bakım, entegre lojistik ve yakıt maliyetlerinde yüzde 70'in üzerinde tasarruf sağlanacağı öngörülüyor. Modernize edilecek araçlara yerli güç ve tahrik sistemi entegrasyonunun yapılmasıyla aracın menzili 280'den 700 kilometrenin üzerine çıkacak ve lojistik ihtiyaçları azalacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Hiç eğitim almadı ama 11 dil biliyor: Hepsini kullandığı bu yöntemle öğrendi
SON DAKİKA... Sivas'taki vahşette sır perdesi kalktı! Hedefte anne de varmış
RESİMLİ CUMA MESAJLARI: Güzel Dualı, Türk Bayraklı, Resimli, Yazılı, Ayetli 9 Mayıs Cuma Mesajları!
Ahmet Minguzzi cinayeti davasında yeni gelişme! 'Bilirkişi' detayı
"50 yıllık pranga kırılıyor, PKK silah bırakıyor" Abdulkadir Selvi yazdı