hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TUSAŞ Genel Müdürü Kotil CNN TÜRK'te açıkladı: 2028'de 20 tane KAAN Hava Kuvvetleri envanterinde olacak

    KAYNAKCnnturk.com

    TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Milli Muharip Uçak KAAN'da gelinen son durumu CNN TÜRK'te Akıl Çemberi programına anlattı. Kotil, "Sayın Cumhurbaşkanı, '2028'de 20 tane uçağın teslimatı planlanıyor.' demişlerdi. Bizim de bütün gayretimiz bu. 1 tane KAAN yaptık, 3 tane daha KAAN yapıyoruz." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MARİYE EKİNCİ'NİN HABERİ/ TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, CNN TÜRK'te Akıl Çemberi programına konuk oldu. Kotil, Milli Muharip Uçak KAAN'a dair merak edilenleri canlı yayında anlattı. 

    Kotil'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

    KAAN uçuşu birçok ülke ile karşılaştırıldı. TUŞAS olarak biz bunları oluşturacak bir şirket olmaya çalışıyoruz. Genç mühendislerimizin başarısı. Bu daha bitmedi. 2028'de 20 uçağın hava kuvvetlerine teslimatı olacak. Bizim gayretimiz bunu hazırlamak. Testler çok uzun sürüyor. Bütün ihtimalleri denemeden uçak vermiyoruz. Artık devir değişti, önceden biz uzman isimleri arıyorduk, şimdi bizden uzman isimleri istiyorlar. Önemli olan ağacın kendisi, meyve değil. İlk uçuşa tüm şirketi çağırdık.

    ATAK HELİKOPTLERİNDE SON DURUM

    ATAK çok iyi satıyor şu an yurt dışında. ATAK 2 dediğimiz ise motor hariç tamamen yerli olarak yapılıyor.

    KAAN NE ZAMAN SERİ ÜRETİME GEÇECEK?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bizim için 2028'de teslim edeceklerimizi önemli hava kuvvetlerine. Test ediyoruz şu an. Eurofighter ve Rafale'den daha iyi olacak bu uçaklar.

    Silah atışları da yapacağız bir yandan bunun çalışması devam edecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow