Sondakika: Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan'dan Gece Görüşü'nde deprem açıklaması
Son dakika haberine göre; Malatya ve çevre illerde hissedilen 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İldeki son duruma ilişkin CNN TÜRK'te açıklama yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Çok şiddetli bir sarsıntı oldu. İnşallah bir şey çıkmaz diye düşünüyorum." dedi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığından yapılan açıklamada, saat 20.48'de merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Riçhter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Zeminden 7 kilometre derinlikte olan deprem, Osmaniye Elazığ başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk olmadığı öğrenildi.
BAŞKAN GÜRKAN: ÇOK ŞİDDETLİ HİSSETTİK
CNN Türk'te Gece Görüşü programına bağlanan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan "Bize intikal eden olumsuz bir şey olmadı. Çok şiddetli bir sarsıntı oldu. İnşallah bir şey çıkmaz diye düşünüyorum. Dün 4.3 büyüklüğünde bir Deprem olmuştu. Bugün de 5.3 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bizim hissettiğimiz daha büyüktü. Malatya milletvekilleriyle birlikte çalışıyoruz." diye konuştu.
YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇINAR
Gürkan'ın ardından yayına bağlanan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise "Dün de oldu bu ara yine artçı sarsıntılar arttı. Bu defaki çok şiddetliydi. AFAD ve itfaiye ile görüştük. Herhangi bir olumsuz haber almadık. Bir yıkıntı ihbarı yok. Şu an için gözükmüyor. Tabi bir panik havasu hakim." ifadelerini kullandı.
DEPREM UZMANI PROF. DR. SÜLEYMAN PAMPAL
Deprem Uzmanı Prof. DR. Süleyman Pampal ise yayında şu bilgileri aktardı:
Bu türden depremler bu bölgeye oluyor, olmaya devam ediyor. Bu artçılar 6 büyüklüğüne kadar oluyor. Bu depremin bizi tedirgin eden bir yanı var. Malatya'nın güneyinde Malatya fayı aktif. Uç kısmı doğuya dönüyor ve Ovacık fayı burası. Bölge hareketli. Zamanı bilmek mümkün değil ama daha büyük depremler olacaktır. Depremin şiddetli hissedilmesinin sebebi sığ olması. Bölge aktif ve hareketli bir bölge. Yapılar çok yoruldu. Yapılar hasarlı biz görmesek bile.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
10 MAYIS İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 10 Mayıs Elektrik Kesintisi Açıklaması
PKK nasıl kuruldu? Abdullah Öcalan kimdir? 45 yıllık terör dönemi nasıl son bulacak?
Hiç eğitim almadı ama 11 dil biliyor: Hepsini kullandığı bu yöntemle öğrendi
SON DAKİKA... Sivas'taki vahşette sır perdesi kalktı! Hedefte anne de varmış
RESİMLİ CUMA MESAJLARI: Güzel Dualı, Türk Bayraklı, Resimli, Yazılı, Ayetli 9 Mayıs Cuma Mesajları!