hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Soner Çetin CHP’den istifasının perde arkasını açıkladı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP'den istifa ederek İYİ Parti'den aday olmuştu. Çetin istifasının perde arkasını CNN TÜRK'te anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Biz Kemal Beyin arkasında durduk ‘bunlar bizi göstermezler harcamaya çalışacaklar’ dedik başvurmazdık, difüze olmazdık. CHP içinde pusu kültürü oluşmaya başladı. Genel Başkan bizlere resmen pusu kurdular.”

    Cumhuriyet Halk Partisi, mevcut Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in yerine Emrah Kozay'ı aday göstermişti. Bunun üzerine Soner Çetin, partisinden istifa ederek İYİ Parti'den Çukurova Belediye Başkan Adayı oldu. Çetin, istifasının perde arkasını CNN TÜRK'te anlattı.

    Soner Çetin CHP’den istifasının perde arkasını açıkladı

    “Yüzde 68 çıktık, 50 üzerinde çıkanları derhal açıklayacağız dedi Genel Başkan, sonra her hafta erteledi ama ben bu oyunu çözdüm. Dedim ki, bunlar bize pusu kuruyorlar, son dakika başka birini belirleyip bizi saf dışı edecekler. Gece hemen istifamı verdim sabah noterde tamamladım. Tahmin ettiğim gibi 8.30’da belirledikleri ismi teslim etmişler. Şimdi bu pusu değil de nedir? Yani 10 yıldır belediye başkanlığı yapana pusu kurmak nasıl bir şeydir?”

    "Bana pusu kurdular" dedi. "Adaylığıma itiraz ettiler" ifadelerini kullandı. “Hepsini elinin tersiyle ittiler ben dahil ankette sorulmamış bir arkadaşı getirdiler. Bu tür şeyler partinin yönetilemediğini gösteriyor.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow