Su 3 yıldır boşa akıtılıyor
Barajlarında düşük seviyeleri gören İstanbul, susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya. Belgrad Orman’ında yer alan tarihi Valide Bendi'nde su, 3 yıldır boşa akıyor. Gerekçe ise su, bentte başlatılacağı söylenen yenileme çalışması. CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ve kameramanlar Engin Özbek ile Caner Emre Kınacı, İstanbul Çevre Konseyi'nden Zafer Murat Çetintaş ile konuştu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Belgrad Ormanı'nda yer alan Valide Bendi'nde 3 yıldır bu manzara hâkim. Su bentte toplanmıyor. İddiaya göre gerekçe ise bentte başlatılacağı söylenen tadilat çalışması.
Valide Bendi, Belgrad Ormanı için de kritik önemde. Bentte su olmaması, olası bir yangında binlerce ormanın kül olması, yaban hayatının yok olması demek.
İSKİ'ye gelince kurum, iddialara ilişkin sorulara "Maalesef açıklama yapamıyoruz" diye cevap verdi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Zihinsel engelli çocuğa sokak ortasında şiddet: Çevredekiler sadece izledi
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 2025: Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ne Zaman Başlayacak? Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşi Ödülü Ne?
Kavrulduk! Megakente uyarı: Bu saatlerde dışarı çıkmayın
Adapazarı'nda film gibi kovalamaca! Şehri ayağa kaldıran 6 saatlik direniş: Polise ateş açtı