hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Süper Vali"nin oğlu başkan oldu

    KAYNAKCNN TÜRK

    Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat Belediye Başkanlığını kazandı. Yeni başkanın yapacağı çalışmalar merak konusu. CNN TÜRK Muhabiri Hasret Kaya, Tokat'ın yeni Belediye Başkanı ile konuştu. Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu fotoğraf 1983 yılında çekildi. Tam bir yıl sonra ise fotoğraftaki efsane Vali Recep Yazıcıoğlu, 1984 yılında Tokat'a vali olarak atandı. Hizmetleri ile kısa sürede herkesin sevgisini kazandı.

    Süper Valinin oğlu başkan oldu

    40 yıl sonra, fotoğraftaki o çocuk şimdi babasının görev yaptığı şehrin yeni Belediye Başkanı oldu.

    Yazıcıoğlu CNN TÜRK’te Hasret Kaya’nın sorularını yanıtladı. “Ne kadar fazla Tokat’ta evim varmış, herkes bana nasıl gönüllerini açmış, evlerini açmışlar. Bu sonuç da bunu gösterdi.”

    41 yaşındaki Yazıcıoğlu seçimdeki başarısını bu sözlerle yorumladı. Yüzde 54,2 oyla seçimi kazandı. Hem babasının yıllarca hizmet ettiği şehre hem eğitim hayatına başladığı ilk yerde ailesiyle geri döndü. “Herkesi kabul etmek hangi görüş, siyasi parti, mezhepten olursa olsun seçim kampanyasını devam ettirdik. O yüzden toplumun her kesiminden oy aldık.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süper Valinin oğlu başkan oldu

    MHP'den aday olan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu şimdi seçim zaferini kutluyor. Onun neler yapacağı ise merak konusu. “Bizim ilk işimiz tabi kentsel dönüşüm olacaktır. Bunu her fırsatta seçim kampanyası döneminde de söyledim.”

    Yazıcıoğlu, babasından kendisine kalan rehber edindiği o sözleri hatırlattı. “Herkes için kulağına küpe olacak bir söz, bir makama şeref veren insanlar vardır. Bir de makamlarından şeref alan insanlar, bu her görev için öyledir. Rahmetli makamlara şeref vererek devam etti. Aynı çizgide olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.”

    Süper Valinin oğlu başkan oldu

    Kentsel dönüşümden trafiğe, Tokat'ın tanıtılmasından turizme kadar pek çok projesi var. “Başladığımız andan biliyorduk insanların gözünde de bunu gördük. Demek ki gerçekten insanların kucaklaşmaya ihtiyacı varmış.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow