Suriye'den yardım talebi: Kimlik ve pasaportlar Türkiye'de basılacak
Yeniden yapılanma için çalışmaların sürdüğü Suriye'de birçok alanda altyapı eksikliği var. Ülkede kimlik, pasaport ve ehliyet gibi resmi belgeler de basılamıyor. Yeni Suriye yönetiminin bu belgelerin Türkiye'de basılması konusunda destek istediği belirtiliyor.
SURİYE TÜRKİYE'DEN YARDIM İSTEDİ
Suriye Esad rejiminin devrilmesinin ardından yeniden yapılanıyor. Altyapının neredeyse tamamen çöktüğü ülkede; Kimlik, pasaport ve ehliyet gibi resmi belgeler de basılamıyor.
Türkiye Gazetesi’nin haberine göre yeni yönetim bu konuda Türkiye'den destek istedi. Suriyelilerin kimlik, pasaport ve ehliyetlerinin Türkiye'de basılması için ilgili kurumlar hazırlıklara başladı. Türkiye'de kullanılan çipli pasaport, çipli kimlik ve ehliyet sistemine benzer bir uygulama Suriyeliler için de yapılacak.
SURİYE'YE VİZE UYGULANACAK MI?
Suriye'de düzen kurulduktan sonra Türkiye'ye giriş-çıkışların da artık vize sistemine bağlanması bekleniyor. Ülkesinde dönmek istemeyen Suriyelilerin bir süre sonra geçici koruma statüleri kalkacak. Türkiye'de kalacak olanlarla ilgili nasıl bir formül bulunacağı üzerinde çalışma yapılıyor. İkamet izni, çalışma izni ya da kısa süreli vize uygulaması masadaki seçenekler arasında.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Plastik fabrikasında yangın: Dumanlar gökyüzünü kapladı
BABALAR GÜNÜ MESAJLARI 2025: Resimli, Duygusal, Anlamlı, Şiirli Babaya, Eşe, Dedeye Göndermelik Babalar Günü Mesajları! Babalar Gününüz Kutlu Olsun!
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
LGS heyecanı: Milyonlarca genç ter döktü | Sorular ve cevapları yayımlandı
Aksaray'da sıcak hava balonu faciası: Ölü ve yaralılar var