"Tantanacı" hırsızlar yakalandı

İstanbul Fatih’te kullandıkları ilginç yöntemle hedefe aldıkları kişileri soyan 8 kişi gözaltına alındı. Mağdurların paralarının çalındığını uzun süre fark edemedikleri o yöntem, güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Kendi aralarında sözde tartışma başlatıp, daha sonra kavga eder gibi arbede başlatıyorlar. Sözde kavga sırasında aralarına aldıkları kişilerin
ceplerini boşaltıyorlar.

Kameraların kaydettiği görüntüler her ne kadar ciddi bir kavga gibi görünse de, aslında "tantanacılık" adı verilen bir hırsızlık yöntemi. Şüpheliler, gözlerine kestirdikleri kişinin yakınında başlattıkları tartışmayı, git gide yumruk ve tekmeli bir kavgaya dönüştürüyor. Bir anda neye uğradığını şaşıran, hatta iyi niyetle o sözde kavgayı ayırmaya çalışan mağdur, tüm parasının çalındığını anladığında ise iş işten geçmiş oluyor.

52 yaşındaki Mehmet Paşaoğlu da o mağdurlardan biriydi. Fatih'te şahit olduğu kavgayı ayırmak isteyen Paşaoğlu, içinde 10 bin dolar olan cüzdanının çalındığını fark etti. Çevredekilerin müdahalesiyle o hırsızlardan biri yakalandı. Şüpheliyi sorguladıktan sonra çalıma başlatan yankesicilik ve dolandırıcılık büro amirliğine bağlı ekipler, şüphelilerin daha öncede ‘tantanacılık’ yöntemi ile 17 ayrı mağdurdan toplam 500 bin TL hırsızlık yaptığı tespit edildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Polis ekiplerinin yaptıkları eş zamanlı operasyon ile 6'sı İstanbul ve 2'si Diyarbakır’da olmak üzere gözaltına alınan 8 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 

 

 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow