hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Tapu Güvenilir Hesap" Sistemi devrede

    KAYNAKCNN TÜRK

    Tapu ve kadastro ile Takasbank ve kamu bankaları "Tapu Güvenilir Hesap" sistemini uygulamaya aldı. Bu çalışmayla 70 liralık işlem ücreti karşılığında devlet güvencesiyle tapu devri sağlanıyor, dolandırılma riski ortadan kalkıyor. Ayrıntılar CNN TÜRK ekibinden İlayda Karaca ve Alper Öztürk'ün haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alıcı ve satıcı 70 TL'lik işlem ücreti vererek parayı bankaya rehin bırakıyor. Paranın çalınması ve sahte çıkması riski ortadan kalkıyor. Gayrimenkul Uzmanı Ufuk Tetik, ''Tapu dairelerindeki en büyük problemlerden bir tanesi alım ve satım esnasında para transferi problemidir.'' dedi.

    Evini satacak vatandaşlarla o evi satın alacaklar arasında tapu devri sırasında yaşanan; parayı verip tapuya alamazsan, ya da tapu devrini yapıp paramı alamazsam çıkmazı bu sistemle son buluyor.

    BU SİSTEM NASIL İŞLİYOR? TAPU GÜVENİLİR HESAP NE?

    Tetik, ''Yani alıcı ve satıcı hesap açar aslında alıcı ve satıcının tapu sürecinde işlemlerin sorunsuz, risksiz ve stressiz olarak üretmesini sağlayan hesaptır. Bu işlemi yapmanın ücreti alıcı ve satıcı için ayrı ayrı 70 TL.'' dedi.

    TAPU GÜVENİLİR HESAP HANGİ BANKALARDA BULUNUYOR?

    Tetik, ''Şu an itibariyle devlet bankalarında ve İş Bankasında bulunmakta.'' dedi.

    TAKASBANK İLE GÜVENİLİR PARA TRANSFERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK MÜMKÜN

    Tetik, ''Ben kendi mülkümü üçüncü bir kişiye sattığımda ve bu süreci bu bankalarla işlettiğimde, benim bu sürecte sattığım,  otomatik diğer banka sistemine düşüyor. Diğer banka bu gelen bilgilere istinaden blokede tuttuğu parayı  satıcının hesabına gönderiyor. Bu işlem yaptıran dair hem alıcı hem satıcı bilgilendirme SMS gönderiyor.'' ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BANKALAR TAPU DEVRİ YAPILDIĞINDAN EMİN OLABİLECEK Mİ?

    Ufuk Tetik, ''Otomatik tapu devri gerçekleşmemesi bilgisi de eşzamanlı bankaya iletildiği zaman, alıcı olarak benim bankadaki param bloke de duruyordu. Blokeyi kaldırıyor ben istersem bankada tutabilirim istersem çekebilirim.'' şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow