Tarihi çeşme restore edildi
İstanbul Çengelköy'de zamanla kaldırıma gömülen tarihi çeşme gün yüzüne çıkarıldı. Restore edilen 164 yıllık "Lahanacılar Çeşmesi"ne yakın zamanda su da bağlanacak.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Yeni yollar ve kaldırımlar yapıldıkça Osmanlı döneminden kalma, 164 yıllık "Lahanacılar Çeşmesi" adeta kaldırıma gömülmüştü.
Demirören Haber Ajansı çeşmenin bu halini güldeme getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aralık ayında restorasyon çalışmalarına başladı. Tarihi çeşmenin betona gömülen kısmı ve teknesi kurtarıldı. Çalışmalar kısa sürede tamamlandı.
Şimdi açılış için hazırlanıyor
Çeşmenin son halinden mahalle sakinleri de memnun
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Yazılı, Posterli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajları!
SOLOTÜRK KKTC GÖSTERİSİ 2025: Kıbrıs SOLOTÜRK gösterisi ne zaman, nerede, saat kaçta yapılacak?
Zonguldak'ta limanda yangın! Sahadaki vinç kullanılamaz hale geldi
SON DAKİKA HABERİ: Meteoroloji il il uyardı: Şiddetli yağış geliyor
İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 60 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama