Tarihi Pir Mehmed Çeşmesi tekrar hayat buluyor | Video
İstanbul Beyoğlu'nda bulunan 450 yıllık ve yapımı Mimar Sinan'a ait olan Pir Mehmed Çeşmesi tekrar hayat buluyor. Geçen sene yapılan restorasyon çalışmasında duvarları balyoz ile kırılan çeşme şu an Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ediliyor, çalışmalar da başladı. CNN TÜRK muhabiri Dilay Dilaver ve kameraman Halil Kahraman'ın haberi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Pir Mehmed Çeşmesi'nde geçen sene Eylül ayında yapılan restorasyon çalışması faciaya döndü. Çevre esnafının şikayetleri sonucunda restorasyon çalışması durduruldu ve tarihi esere zarar vermek sebebi ile 3 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.
Mimar Sinan'ın yaptırdığı ve İstanbul Galata bölgesinin ilk çeşmelerinden olan Pir Mehmed Çeşmesi'nin atlattığı badireler, ihaleyi Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün alması ile son buldu.
2019 yılında restorasyonu yapılırken, çöpe atılan taşlar ve parçalar bulundu, çalışmalar başladı. Tarihi çeşme tekrar hayat bulmak için gün sayıyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
310 kiloya ulaşan adamın dramı son buluyor! Hastaneden yürüyerek taburcu oldu
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
JSGA JANDARMA ÖĞRENCİ ALIMI: Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Personel Alımı Ne Zaman? JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI 323 Astsubay 225 Subay Öğrenci Alıyor! İşte JSGA Subay Alımı Başvuru Şartları
Akın akın geliyor: Gurbetçiler Kapıkule’de yoğunluk oluşturdu