Tarihi sahneye ne olacak?
Kadıköy’ün sembol yapılarından Haldun Taner Sahnesi geçen ay İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyona alındı. Ancak bu restorasyon tartışma konuşu oldu. Mimari Restorasyon Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı, projesinin aslına uygun yapılmadığını savunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yetkilileri ise söz konusu sembol yapı hakkında depreme dayanıksız olduğuna dair rapor bulunduğunu belirterek “binanın çökme tehlikesi vardı” diyor.
Onlarca sanatçıyı sahnesini ağırladı tiyatro severlere kapısını açtı ancak zamana o da karşı koyamadı Kadıköy’ün sembol yapılarından olan Haldun Taner sahnesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyona alındı.
Mimari Restorasyon Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Serhat Şahin'in iddiasına göre proje aslına uygun yapılmıyor. Bunu da İBB'nin paylaştığı bir fotoğrafla örneklendiriyor.
"Çökme riski olduğundan restorasyon yapıldı. Hal binasındaki alanın özgün olmadığı biliniyor. Restorasyon sayesinde bu yapıya çağdaş, estetik norm getirilmesi planlanıyor. Tiyatro binasının olduğu kütlede iki cephede aynı normu koruyoruz. Koruma kurulunun onayladığı bir projeye ilk defa böyle bir itiraz görüyoruz" denildi
Projenin 2 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
10 MAYIS İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 10 Mayıs Elektrik Kesintisi Açıklaması
PKK nasıl kuruldu? Abdullah Öcalan kimdir? 45 yıllık terör dönemi nasıl son bulacak?
Hiç eğitim almadı ama 11 dil biliyor: Hepsini kullandığı bu yöntemle öğrendi
SON DAKİKA... Sivas'taki vahşette sır perdesi kalktı! Hedefte anne de varmış
RESİMLİ CUMA MESAJLARI: Güzel Dualı, Türk Bayraklı, Resimli, Yazılı, Ayetli 9 Mayıs Cuma Mesajları!