Tarım alanlarında yangın hasarı

Trakya bölgesi, yaz sezonunu yangınlar ile geride bıraktı. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de bu sezon çıkan yangınlarda 7 bin 248 dekar tarım alanı zarar gördü.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Tozu dumana katan alevler sadece ağaçları, tarlaları değil, aslında milli serveti yakıyor, kül ediyor.

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de bu sezon çıkan yangınlarda 2 bin 210 dekar ekili ile 5 bin 38'i anızlı olmak üzere toplam 7 bin 248 dekar tarım alanı zarar gördü.

Yangınlar, sıcak giden havadan beslense de tek sebep bu değil. Yangınları önlemek adına hem yönetimsel hem de bireysel tedbirlerin ihmal edilmemesi gerekiyor.

Tarım alanlarında yangın hasarı

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Kaya konuyla ilgili, “Yangınların sadece bir çevre felaketi olarak değerlendirilmemesi lazım. Tamam ürünler kayboluyor ama toprak son derece canlı bir varlık. Bu anlamda bu canlı varlıkta ekosistemde yaşayan tüm canlılar yok oluyor. Faydalı böcekler yok oluyor. Şimdi tabi buradaki en önemli şeylerden biri en azından insanların attığı şeylerden de kaynaklanıyor. İzmarit, egzoz gazı, bir diğeri de çevresel atıklar, cam bunlara da dikkat etmek lazım” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow