hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarım ve Orman Bakanı CNN TÜRK'te: Tarımda hibe detayı ne?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kırsal kalkınma desteklerine ilişkin takvim açıklandı. Destekle birlikte, özellikle bu yıl genç ve kadın girişimci sayısının arttırılması hedefleniyor. Peki o takvimin detayları neler? Sorunun cevabını ve daha fazlasını CNN TÜRK Muhabiri Paşa Alyurt, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK EKİBİ ANKARA'DA HAYCANCILIK BÖLGESİNDE, BÖLGEDE NE GİBİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR?

    Yumaklı, ''Burası 3 milyon metrekarelik bir alana kurulmuş olan, içinde 58 işletmesi olan büyük bir hayvansal üretim tesisi. Hem hayvansal üretim, hem besi üretimi hem de süt üretimi yapan 58 işletme var. Bilgi ve teknoloji aktarımı açısından da oldukça önemli. Bu alanda işletmeler birbirleriyle hem bilgi ve tecrübe aktarımını gerçekleştirirken aynı zamanda bazı hususların ortak kullanımı makina ekipman ya da benzeri hususların ortak kullanımını da gerçekleştiriyorlar. Aslında bakarsanız şehre bu kadar yakın bir alanda olması, bu üretimin kısa sürede şehirdeki tüketiciye ulaşıyor olması son derece önemli.'' ifadelerini kullandı.

    KIRSAL KALKINMA PLANI TAKVİMİNİN DETAYLARI NEDİR?

    Yumaklı, '' IPARD I ve IPARD II programlarında yaklaşık 45 milyar liralık bir destek verildi yatırımcılara. Yatırım değeri yaklaşık 98 milyar civarında. Burada 100 bin kişilik bir istihdamı da konuşuyoruz. Şimdi IPARD III ile alakalı programımızı açıkladık. 785 milyon euro'luk bir kaynaktan bahsediyoruz. Bunun yarısını yatırımcılarımızla bu yılın bitimine kadar kavuşturmayı planlıyoruz. Bütün hedefimiz ve amacımız Türkiye'de hem bitkisel hem de hayvansal üretimin artırılmasını sağlamak. Umuyoruz ki kadın girişimcilerimizin bu yatırım yapılacak alana ilgi göstermeleri.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GIDA-SAĞLIK DENETİMİ

    İbrahim Yumaklı, ''Ramazan ayının başlamasına 1-2 gün kala 7.500 arkadaşımız sahaya çıktı. Hep söylediğimiz gibi güvenilir gıdaya çıkmak herkesin hakkı. Dolayısıyla bu konuda hem toplu tüketim yerleri, yemek imalatı yapılan yerler hatta ramazan kolileri ve onların içerisindeki malzemelerin son kullanım tarihlerine kadar bir dizi denetim gerçekleştirdik gerçekleştirmeye de devam ediyoruz.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow