hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taş Kağıt Makas'taki "Fecir" karakteri tartışılıyor: Baba baskısının çocuklar üzerindeki etkileri neler?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kanal D'nin yeni dizisi Taş, Kağıt, Makas: Hayatın Oyunu’nda bir müteahhidin oğlu olan “Fecir” karakteri bu kez babasından gördüğü şiddetle gündeme geldi. Fecir, son bölümde mağdur gibi görünse de aslında tüm kötülüklerin başını çeken birine dönüşebiliyor. Ünlü oyuncu Burak Yörük’ün hayat verdiği Fecir’in sosyopat hallerinin altında bir dram yatıyor. Bunun nedeni ise baba baskısı. Peki, baba baskısının çocuklar üzerindeki etkisi ne?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tehdit, hakaret, şiddet. Kimi babalar duygularını bir kenara bırakıyor. Kendi öz evladına şiddet uyguluyor. Kanal D'nin sevilen dizisi Taş, Kağıt, Makas'taki bir sahne dikkat çekti. O sahnede Fecir, babası tarafından şiddete uğradı.

    BABA BASKISININ ÇOCUKLAR ÜZERİNDE NASIL BİR ETKİSİ OLUR?

    Psikiyatrist Onur Okan Demirci, ''Baba tarafından cezalandırılan bir çocuk, iyi olma olasılığını düşünerek içine kapanır. Kaygıyla mücadele eder.'' dedi.

    Ya da tam tersi olur. Öfkeyle beslenen o çocuk şiddete yönelir.

    Demirci, ''Şiddete varan, şiddet uygulayan bunu daha çok çocukluk yaşlarında kendinden zayıf halkalara yapar.'' ifadelerini kullandı.

    İlerleyen yaşlarda bir öfke patlaması yaşar, çevresindeki insanlara zarar verir.

    Demirci, ''Eşine şiddet uygular. Toplumda, trafikte bunu uygulamaya başlar. Babanın cezalandırma yolu eğer şiddet içeriyorsa, çocuktaki etkisi de onunla doğru olarak ortaya çıkacaktır.'' dedi.

    Uzmanlar ise bu konuda uyarıyor. Babadan şiddet ve baskı görmüş bireylerin içindeki öfkeyi dışarı aktarması gerektiğini vurguluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Onur Okan Demirci, ''Bunu aktarmanın yolu destek almak ya da aktarmanın yolunu keşfetmesi lazım hobiler gibi.''

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow