TOKİ Başkanı Ömer Bulut İzmir'de
Eski taş ocağı üzerinde, yamaçtan kopan kayaların tehdidindeki evler yıkılabilir. TOKİ Başkanı açıkladı. İzmir Bayraklı'daki Çiçek Mahallesinde "kentsel dönüşüm başlayabilir."
İzmir'in Bayraklı ilçesinde kayaların üzerinde, kendi deyimleriyle uçurumun kıyısında yaşayan Çiçek Mahallesi sakinleri tedirgin.
Yıllar önce taş ocağı olan mahalle, şimdi ise çarpık yapılaşmanın sembollerinden biri konumunda. 1990'da yamaçtan kopan kayanın bir evi yerle bir etmesinden 18 yıl sonra kayaların düştüğü alan 'afete maruz alan' olarak ilan edildi. Yamacın altında kalan evlerin bazıları yıkıldı, üzerindeki evler ise kararın dışında kaldı.
TOKİ Başkanı Ömer konu ile ilgili, " Vatandaşımızla birlikte ortak bir çözüm üreterek, biz burada bir yenileme ve rehabilitasyon işlemeni başlatacağız. Bu dönüşüme kadar da gidebilir tabi. Bu alanda sadece bu binaların, tabi gezdiğimiz zaman hiçbir binanın mühendislik hizmetinden faydalanmamış olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla köhnemiş yapılar bunların genel olarak zaten kentsel dönüşüme tabi tutulması gerekiyor." açıklamasında bulundu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğüne bağlı ekipler de Çiçek Mahallesindeydi. Jeoloji mühendisleri zemin ve altyapı incelemesi yaptı. Hangi evlerin yıkılma riski altında olduğu hazırlanacak raporla belirlenecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HAZİRAN AYI ÖGG SINAV TARİHİ 2025: ÖGG sınavı ne zaman, saat kaçta?
Satırlı magandalar trafikte dehşet saçtı: TIR'ın camını vurarak kırdılar
Batman'daki kazada ölen müze müdürünün yürek burkan hikayesi: Down sendromlu kardeşi için evlenmemiş
Tekirdağ'da kuru yük gemisi karaya oturdu
Zihinsel engelli çocuğa sokak ortasında şiddet: Çevredekiler sadece izledi